Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Επιστροφή στον Μαυρίκιο -- Πράξη 16η - και παλι Βελιγραδι...

Μόλις έφτασαν στην Κέρκυρα έκλεισε στο πρώτο αεροπλάνο για Αθήνα και διάβασε στην εφημερίδα που αγόρασε για να συνοδεύσει τον πρωινό καφέ του για την απαγωγή και την κακοποίηση της Καλλίγραμμης ...

Στα καφέ τις πλατείας SCHERCHER στο Βελιγράδι βρήκε τελικά τον άνθρωπο του. Ο χώρος προσφερόταν για πάσης φύσεως παράνομες συναλλαγές και το ψηλό καλόκαρδο παλικάρι χάρηκε που είδε πάλι έναν φίλο από τα παλιά. Ο Εξορκιστής του ανέλυσε τα πρόβλημα και ο νέος ζήτησε λίγες μέρες διορία μέχρι να δει τι θα κάνει. Ανανέωσαν την συνάντηση τους για την μεθεπομένη το βράδυ στις 8 στο cafe Opera στο κέντρο της πόλης.

Μπαίνοντας στο cafe προσοχή του τράβηξε αμέσως ένα παράταιρο ζευγάρι .Εκείνη ήταν μια κατάχλωμη μακιγιαρισμένη ντίβα του θεάτρου του μεσοπολέμου και ο συνοδός της ήταν ένας ευτραφής κύριος που έτρωγε το φαγητό του και κάπνιζε το κουβανέζικο φρουτώδες πούρο του .Ο τρόπος που συζητούσαν του θύμισε παράνομο ζευγάρι που μιλούσαν για το γνωστό θέμα , του διαζυγίου δηλαδή του μοιχού που πάντα συζητιέται διεξοδικά και όμως ποτέ δεν πραγματοποιείται .Στην παρέα καθόταν ακόμα ένας ξανθός καλοντυμένος σαραντάρης που με κοίταζε επίμονα μέσα από τα γυαλιά του .
Ξάφνου ο σαραντάρης πλησίασε το τραπέζι μου και μιλώντας μου άπταιστα ελληνικά μου είπε : με στέλνει η Sanja και μπορώ να σε βοηθήσω !

Συνειδητοποίησε τότε ότι προφανώς έμοιαζε με κάποιον γνωστό αυτής της Sanja και ότι έπρεπε να διαλύσει αμέσως της παρεξήγηση αλλιώς κινδύνευε σοβαρά η ζωή του. Προτού όμως να προλάβει να αρθρώσει λέξη ο Έλλην διοπτροφόρος συνέχισε : προχθές χτύπησαν τον Sava ψιθύρισε και ίσως να ήρθε τώρα και η σειρά μας - ξάφνου όλα σκοτείνιασαν γύρω του και το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ήταν μια όμορφη Σέρβα στο διπλανό τραπέζι που φορούσε ένα ψηλό γούνινο καπέλο ιππασίας και του χαμογελούσε απορημένη , καθώς τον μετέφεραν αναίσθητο έξω από το καφέ .

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά : Η ζωή γυρίζει σε κύκλους και ο Μαυρίκιος με την Καλλίγραμμη θα τον περίμεναν για πάντα , εκεί , υπομονετικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου