Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αγάπη στα Σκουπίδια 23 : ..και τώρα, ας το χοντρύνουμε λίγο…

http://www.youtube.com/watch?v=B3iF2FI_tYE&feature=related


( …Όλη μας η ζωή - αναζήτηση κάποιων σταθερών σημείων αναφοράς

Στην άοκνη αυτή προσπάθεια μας , αγνοούμε την πραγματικότητα γύρω μας …

Όμως ίσως η αλήθεια να είναι καταγεγραμμένη στον κόσμο γύρω μας και τα γεγονότα που μας απασχολούν επίσης.

Και ίσως αυτό που έβλεπε ο βαθύτρελλος Dali όταν ζωγράφιζε ,να ήταν απλά εικόνες που υπάρχουν γύρω μας ..

Η αλήθεια είναι αποτυπωμένη εκεί και κάπου την έχεις δει…)


Ανοίγει η αυλαία και βρισκόμαστε σε ένα μικρό cafe, σε ένα ασήμαντο παράπλευρο σοκάκι της οδού Λήδρας, απέναντι από τις σημαίες της Εθνοφρουράς , στα Κατεχόμενα - στην Λευκωσία.

Ο χώρος αφιλόξενος , σφύζει από πόνο ,αδικία , φόβο , πυροβολισμούς , βόμβες , προδοσία , αίματα και αναφιλητά , ενώ αν ακουμπήσει κανείς γύρω , νιώθει τις σκιές φαντασμάτων να παγώνουν τους τοίχους των σπιτιών .

Το καφέ συμπαθητικό , άλλα θύμιζε και κάτι από καφενέ νεκροταφείου…

Η Μαρία Παστάκι είναι ήδη γνωστή broadcaster του CNN και δημοσιογράφος του Life και βρίσκεται εκεί με σαφή εντολή : να διερευνήσει την μυστηριώδη ζωή του γέρου συγγραφέα και να τον πείσει να εκδώσει την πρώτη τριλογία του , με τις εκδόσεις του περιοδικού της .

( Το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας του γέρου λεγόταν « Παρά Φύση » - βλέπετε όπως όλοι οι σπουδαίοι άνθρωποι ασχολήθηκε και αυτός με την πεπερασμένη φύση του ανθρώπου - άλλα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο …).

- Να που συναντιόμαστε πάλι έ , είπε ο γέρος και δίπλα του χαμογελούσε η κατά πολύ νεότερη τουρκόφωνη καλλονή σύντροφός του , η Aja .

-Την γνώρισα ένα μεσημέρι στο Ataturk - στην Πόλη δικαιολογήθηκε ο γέρος . Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και το καλύτερο είναι ότι λίγες ώρες πριν παραλίγο να σκοτώσω από τα νεύρα μου την πρώην μου , στο αεροδρόμιο της Βιέννης - είμαστε μαζί από τότε ..

…Εσύ πως είσαι ;

- Εγώ ακολούθησα κάποια στιγμή τον σύζυγο μου στην Τύνιδα και εκεί είναι πού ξεκίνησα broadcasting για το al jazerra στην αρχή ..

Από απέναντι , περά στα κατεχόμενα τον κάρφωνε ένα ζευγάρι μάτια κάποιου ξεδοντιασμένου ανάγωγου και ο γέρος ανακάθισε εκνευρισμένος για να κάνει επανεκτίμηση της κατάστασης .

Την ίδια στιγμή πέρασε από έξω , μια γριά , ένα πρόβατο και ένα αλλήθωρο παιδί .Κάτι γίνεται σκέφτηκε ο γέρος υποψιασμένος - κάτι πάει να γίνει …

Ακούστηκε μια ριπή και το παιδί σωριάστηκε κάτω αιμόφυρτο ενώ η γριά και το πρόβατο εξαφανίστηκαν τρέχοντας ..

Τρέχα Παστάκι, τρέχα, φώναξε ο γέρος αγκαλιάζοντας την Aja.

1 σχόλιο: