Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μαυρίκιος 39

(Πολλοί άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους δεν τους αφορούν. Η ερώτηση είναι τελικά σε ποίον νομίζουν ότι αφορούν..

Ο Εξορκιστής είχε από παλιά διατυπώσει το θεώρημα του μάρτυρα της μιας στιγμής ( theorem of eyewitness) : είμαστε όλοι μάρτυρες της στιγμής – όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αφορούν και εμάς στο βαθμό που αντιλαμβανόμαστε την μοναδικότητα τους.)


Μπαίνοντας στο σπίτι η Margot έβαλε δίπλα της μια μπουκάλα Jack Daniels και έσπευσε να βυθιστεί στους ήχους του Elephant Gun των Beirut .

If I was young, I'd flee this town I'd bury my dreams underground - As did I, we drink to die, we drink tonight και Let the seasons begin - it rolls right on - Let the seasons begin - take the big game down ...

Αφηρημένη άνοιξε τις ειδήσεις όπου άκουσε πώς ένας άφρων αγρότης επιστρέφοντας το απόγευμα σπίτι από τα χωράφια του , περιήλθε σε κατάσταση πανικού και εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο χωριανούς του και έναν Ουκρανό επισκέπτη τους στην βεράντα του σπιτιού τους.

Στην αρχή δεν έδωσε σημασία - τελικά οι Βλάχοι θα μας πηδήξουν όλους μονολόγησε - μέχρι που πρόσεξε λίγο καλύτερα τις φωτογραφίες των θυμάτων .

Δεν μπορεί ..σκέφτηκε – μα μόλις πριν λίγο τον είδα .

Πράγματι ο Εξορκιστής στεκόταν πάλι εκεί μπροστά της και της χαμογελούσε καλόκαρδα ..

Η Margot σάστισε - που μυαλό τώρα για sex σκέφτηκε - εδώ σκότωσαν τον άνθρωπό μου - γι αυτό το τελευταίο όμως δεν ήταν και τόσο σίγουρη.

Πολλά θα γραφόντουσαν για τον μυστηριώδη επισκέπτη εκείνης της μοιραίας βραδιάς και τους μήνες που θα ακολουθούσαν πολλοί θα μιλούσαν για αυτόν.

Τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα , καθώς πολλοί χωρικοί μιλούσαν για την εμφάνιση μιας οπτασίας στο καφενείο του χωριού πού τους μιλούσε σε μια περίεργη διάλεκτο - ο Μηνούσος δίχως άλλο ..

Πολλοί λοιπόν θα μιλούσαν για το συμβάν ..

Πολλοί εκτός από την Καλλίγραμμη που απλά ήξερε τι συνέβη καθώς ήταν εκεί - δίπλα του όπως πάντα και έτοιμη για όλα .

Και την Margot , που ενώ ένιωθε ότι αυτό που συνέβη την αφορούσε, εν τούτοις νόμιζε ότι δεν μπορούσε να το καταλάβει .Τα βράδια θα την έβρισκαν πια σπίτι της , στο παραλιακό προάστιο της Μεσογειακής μεγαλούπολης , παρέα με τις μουσικές της , τον καλό της , τα βιβλία της και μια μπουκάλα Jack.

Δεν ξέρει κανείς βέβαια τι γνώμη θα είχε για τις βραδιές που ερχόντουσαν ο Εξορκιστής και οπως λενε και οι Beirut :

All I want is the best for our lives my dear,
and you know my wishes are sincere.

4 σχόλια:

  1. mas exigeis poio akribos einai to periexomeno toy theorimatos soy kai poia i sxesime to eternal return to F.Nietzsche!

    nyxtolouloudo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λεβεντια Θεε μου.Τελικα ο Εξορκιστής το πήρε επάνω του αφου ολοι οι υπολοιποι ειστε κότες

    Ξανθια Σαρανταρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. telika o laikos epanastatis Dragon - o oramatistis mias panbalkanikis dimokratias - ti egine : kamia politiki anafora file!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΟΡΓΑΝΟΣΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ - ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή