Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Μαυρίκιος 40

(Δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο για την επόμενη κατάσταση - μονο ότι δεν θα αλλάζει ποτέ..)

Η Καλλίγραμμη έφυγε σπινάροντας μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς .Οι Οδηγίες της ήταν σαφείς αλλά η διάθεση της μαύρη. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενε πια τέτοια εξέλιξη .Θα οδηγούσε όλο το βράδυ μέχρι την Χιμάρα όπου θα συναντούσε τον Σύνδεσμο Νοτιοδυτικών Βαλκανίων , δηλ. την τύπα με το εξώγαμο!

Μετά και οι δύο μαζί , που κατά το παρελθόν είχαν μπλέξει σε μια αμφιλεγόμενη ερωτική περιπέτεια , θα έφευγαν αεροπορικώς για Αθήνα .Μόλις έφταναν θα ειδοποιούσαν την Οργάνωση για να συναντήσουν τον άνθρωπό τους στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Εκείνο το απόγευμα η Καλλίγραμμη ήταν πιο όμορφη και κομψή από ποτέ . Η μέρα ήταν ζεστή , αλλά ευτυχώς στο foyer επικρατούσε εκείνη η δροσερή κοσμοπολίτικη αύρα που συναντά κανείς στα μεγάλα ξενοδοχεία απανταχού.

Και πάλι οι γνωστές αποκαλυπτικές φούστες και τα υπέροχα χαρακτηριστικά του προσώπου της προκάλεσαν τον θαυμασμό των θαμώνων .Ο Σύνδεσμος συνηθισμένος σε τέτοιου είδους συνομωσίες διάβαζε υπομονετικά την εφημερίδα του, όμως δεν περίμενε και τέτοια πρόκληση .

Μόλις είχαν καθίσει - δεν θα είχαν πει δύο κουβέντες , όταν του έγνεψε από μακριά ένας φίλος , Υπουργός της Κυβέρνησης Σωτηρίας - γνωστός για την αδυναμία του στο ασθενές φίλο , που προφανώς είχε δει την Καλλίγραμμη να μπαίνει στην αίθουσα και επιθυμούσε διακαώς να την γνωρίσει. Η Καλλίγραμμη δεν είχε και πολλά να κάνει - όλα θα κυλούσαν από μόνα τους.

Όμως εκείνη δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον αξιωματούχο και στρέφοντας απότομα το βλέμμα της στον ξένο του το ξέκοψε: Άκου , καθάρισαν τον Εξορκιστή – αυτή τη φορά στα αλήθεια - πρέπει πια να συνεχίσουμε μόνοι μας …

Κάποιος ηλίθιος χωρικός τον σκότωσε τυχαία ..εγώ άκουσα τους πυροβολισμούς και έφυγα – αυτές ήταν και οι οδηγίες μου . Το ξέρω τα έχουμε όλοι χαμένα αλλά και εμένα ήταν ο έρωτας της ζωής μου .

Και δυστυχώς εκείνος εμπιστεύτηκε την οργάνωση σε μια αεροσυνοδό που είχε γνωρίσει στην Γερμανία - όμως άκου τώρα τον ίδιο από το γράμμα που μου είχε αφήσει τώρα τελευταία :

Ίσως αυτά να είναι τα τελευταία μου νέα – πάω τώρα – και απο αύριο ..μία από τα ίδια για πάντα ..

Διαβάστε την συνεχεια της επιστολής στο επομενο!

4 σχόλια:

  1. τι εννοεις φιλε οταν μιλας για την 'επομενη κατασταση' - που είναι η Margot ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...diladi tora tha akoume ta apothimena tou exorkisti mexri to kefalaio 50 - oxou xavas!

    kai telika i typa apo tin Ximara itan Lesbo ?
    Exorkisti pos ginetai kathe fora pou anafereis kapoion ( prosopo - topothesia ) ekeinos na exafanixetai apo prosopou gis ( bl. teleftaia episodeia me barbatous albanous stin Ximara)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. symfono - kai afti i synomosiologia .. mipos eisai tromokratis oraie mou ?

    xorismeni sarantara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti theleis apo tin Margot megale exorkisti?giati tin enoxleis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή