Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μαυρίκιος 41

Αναρωτιέμαι βέβαια τι να κάνετε αυτή τη στιγμή σύντροφοι - και τι να έχετε κανονίσει να κάνετε αύριο..(Ίσως αυτή η απορία να αποδίδει καλύτερα την απελπισία ενός μελλοθανάτου).

Παρακαλώ ακούστε όλοι το the last of the famous international playboys του Morrissey για να μεταφερθούμε όλοι μαζί στην απαρχή των νεανικών μου αναζητήσεων ..
Μού είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ την ματαιότητα των νεανικών μου επιδιώξεων -

θυμάμαι όμως καλά ότι στα 16 μου συνάντησα μια πολλή όμορφη κοπέλα και γυρνάγαμε τα βράδια στους κήπους της Μεσογειακής μεγαλούπολης -θυμάμαι ακόμα την μυρωδιά ..

Θυμάμαι και το πρώτο μεθύσι με το “out of the blue ” από το Viva των Roxy Music..

Πάντως τότε ένιωθα παντοδύναμος και θυμάμαι ότι διάβαζα ανελλιπώς στο ρομάντζο των γιαγιάδων μου για τις τελευταίες περιπέτειες των διεθνών playboys και εντυπωσιαζόμουν .

Γυρνούσaμε τότε με και με τους περίφημους ροκάδες του Αμαρούσιου και παίζαμε μουσική με γκρουπάκια της γειτονιάς - τουλάχιστον τότε οι μουσικοί συνήθιζαν να περιφέρονται - πάντα σε αυτή την ατέρμονη αναζήτηση της ωραίας ,που όπως το θέτει ο θείος Boris , θα τους οδηγούσε στις μικρές χαρές τις μικροαστικής ζωής – τις οποίες και αναζητούσαν τελικά διακαώς ..

Όμως τίποτα δεν ήταν και τίποτα δεν γινόταν όπως το ήθελα και έτσι βγήκα underground ..

Ξεκινήσαμε έτσι ένα βράδυ με τους συντρόφους μου αφισοκόλληση στο «Π » στην Φωκίωνος Νέγρης .Τα συνθήματα άκρως ρατσιστικά αλλά και η οργή μας άκρως δικαιολογημένη ..Ίσως και αυτή να ήταν και η πρώτη μας οργάνωση .

Δεν θυμάμαι πότε και πώς άρχισα να ασχολούμαι με τον αποκρυφισμό στην παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης ούτε πώς εξέλαβα την ιδέα να δημιουργήσω την οργάνωση στην επικράτεια τις άλλοτε κραταιας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας - όπως ανασυστάθηκε ως Βυζαντινή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Και το επάγγελμά του υπαλλήλου Διεθνούς Οργανισμού σίγουρα μου έδινε την απαραίτητη προκάλυψη για τα πολλά ταξίδια μου !

Ξέρω ακόμα ότι με απήγαγαν ..και με κρατούσαν χρόνια πολλά φυλακισμένο σε νησί στη μέση της Μεσογείου Θαλάσσης για να μην μιλήσω.


Το τηλέφωνο του Συνδεσμου χτύπησε.Εκείνος χλώμιασε και ψελλισε σαστισμένος:

Μα τί κάνουμε Θεέ μου - μόλις μίλησε με την Margot..

Η ατμόσφαιρα βάρυνε και έτσι πλημύρισε με ανακούφιση απο τους στίχους της Kristen Hersh στο YOUR GHOST from the album “Hips & Makers”)

If I walk down this hallway tonight
It’s too quiet
So I pad through the dark and call you on the phone
Push your old numbers and let your house ring
Til I wake your ghost
Let him walk down your hallway
It’s not this quiet
Slide down your receiver, sprint across the wire
Follow my number, slide into my hand
It’s the blaze across my nightgown
It’s the phone’s ring
I think last night you were driving circles around me
I can’t drink this coffee til I put you in my closet
Let him shoot me down, let him call me off
I take it from his whisper you’re not that tough
It’s the blaze across my nightgown
It’s the phone’s ring
I think last night, you were driving circles around me
(You were in my dream, you were driving circles around me)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου