Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Μαυρίκιος 42

Για άλλη μια φορά λοιπόν αιφνιδιάστηκαν όλοι - δυσάρεστα , ο καθένας όμως για τους λόγους του :

- Ήταν καταρχάς η φιλόδοξη Kαλλίγραμμη που ετοιμαζόταν να αναλάβει τα ηνία της Οργάνωσης - και γιατί άραγε πάλι η Margot ;

- Η μαυρομαντιλούσα Βορειοηπειρώτισσα από την άλλη , που ήδη ονειρευόταν να δει το εξώγαμο της διοικητή , μιας - όπως το είχε εκλάβει αυτή – εθνικοαπελευθερωτικής οργάνωσης..

- Ο μυστηριώδης σύνδεσμος καλόβλεπε την Καλλίγραμμη κα ήδη σχεδίαζε μαζί της μια κρουαζιέρα στις ακτές της Αδριατικής

Αλλά τι είχε συμβεί τελικά την προηγούμενη νύχτα;

Η Margot είχε γυρίσει από το απογευματινό της μπάνιο στην ακτη κάτω από το σπίτι της , τάισε την γάτα της, έκανε ένα ντους καταναλώνονας πολλά δροσερά γαλακτώματα και μυρωδικά , έφτιαξε ένα χυμό , έβαλε δυνατά το talk to the wind των Crimson King , ετοίμασε μια φρουτοσαλάτα και κοιταξε τέλος το mail της για να δει αν είχε μηνύματα.

Δεν άνοιξε φώτα. Το ηλιοβαsιλεμα πάνω από την θάλασσα έδινε τον απαραίτητο απόκοσμο φωτισμό για διαλογισμό.

Σήμερα το βράδυ θα ήταν μόνη – ο καλός της ήταν για δουλειές στο Dakar και θα είχε όλο τον καιρό να σκεφτεί ..

Βρήκε το μήνυμα αλλά στην αρχή το κοίταζε με δυσπιστία. Όμως όσο περισσότερο διάβαζε τόσο πιο πολύ εμφανές γινόταν ότι το μήνυμα ήταν γνήσιο.

Γλυκεία μου Margot,
Τι κρίμα να σε γνωρίσω μόλις τωρα , στο τέλος αυτής της περιπέτειας - κυριολεκτικά μέσα στο gate , καθ’ οδόν προς την πόρτα της πτήσης σου , όμως αν το καλοσκεφτείς ίσως κα αυτό να είναι που θα καθορίζει από εδώ και εμπρός την σχέση μας , δηλ. η σχέση μας με τον χρόνο ..

Εν κατακλείδι και αν δεν το έχεις κάνει ήδη , βάλλε να παίζει το Time Passages του All Stewart από το CD που σου έδωσα στο Βελιγράδι και ακου :

The things you lean on αre the things that don't last “..

ή άλλως :

“time passages : there's something back here that you left behind “..

Tο πιασες τώρα κούκλα ; Πάντα εδώ θα είμαι μαζί σου , μέρος μιας εποχής της ζωή σου που φαίνεται ότι περνάει .. ή όπως έλεγα σε δύο καλούς φίλους λίγο προτού ένα ολονύχτιο γλέντι στο Πορτ οφ Σπέιν , στο Τρινιντάντ : προσοχή κύριοι σήμερα γράφουμε ιστορία ..

Τώρα ξάπλωσε στο στρώμα σου , βάλλε τα πόδια σε θέση λωτού και κλείσε τα μάτια σου. Αδειασε το μυαλό σου και συνειδητοποίησε ότι μπροστά σου στέκομαι εγώ και σιγά σιγά σαν σύννεφο απλώνομαι από πάνω σου.

Σε λίγο μπαίνω μέσα σου και σε γεμίζω σαν λευκή ομίχλη .Τώρα εσύ είσαι εγώ και εγώ εσύ …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου