Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μαυρίκιος 45 - αυτό ήταν ..

(Με ενδιαφέρουν τα όνειρα και οι προσδοκίες των ανθρώπων - του κάθε ανθρώπου..
Ακόμα και του τύπου που ήθελε να γίνει ο τελευταίος international playboy στο
http://www.youtube.com/watch?v=zsoaFFFHQ74

Το τραγούδι αυτό μιλάει για έναν λονδρέζο νεαρό απ ο το East End,που κυνηγώντας χίμαιρες ονειρευόταν την τύχη του πίσω από τα ινδάλματα του , τους gangsters αδελφούς Kray , που μεσουράνησαν στον υπόκοσμο του East End στην δεκαετία του 70,προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην καθημερινή μιζέρια της φτωχογειτονιάς του και τις μάταιες αναζητήσεις του για εφήμερη ισχύ , έρωτες, πλούτο και εν τέλει - γιατί όχι - κοινωνική καταξίωση.

Και πράγματι είναι καλό να θυμόμαστε πάντα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν έναν ιερό αγώνα για να πιάσουν τα όνειρα τους ..

Έτσι ο αναγνώστης παράκολούθησε με ενδιαφέρον τις περιπλανήσεις του Εξορκιστή ανά την υφήλιο σε ένα ατέρμονο ταξίδι επιστροφής στον Μαυρίκιο - όπως παλαιότερα ο Castaneda ταξίδευε προς το Ιξτλαν και πιο παλιά τόσοι πολλοί άλλοι ..
Και σε αυτό το ταξίδι ο ήρωας είχε πάντα καλή παρέα και όλες τις προκλήσεις που θα μπορούσε κανείς να ονειρευτεί .. )



-Ό χ ι ! Δεν νιώθω τίποτα τελικά .. σε χάνω - τι συμβαίνει ; Θα είναι οι αγωνία σου για την καθημερινότητα - έχεις αγωνία για την καθημερινότητα Margot ; Ηρέμησε δεν θέλω κάτι συγκεκριμένο , απλά σε ρωτάω .
Προς επίρρωσην των συλλογισμών και των προθέσεων μου σου θυμίζω τους στίχους των αγαπημένων Tindersticks :

Doesn't matter where she is tonight - Or with whoever she spends her time
If these arms were meant to hold her -They were never meant to hold her so tight

Πράγματι , αν σκεφτείς για λίγο τα πράγματα χωρίς να αναζητάς απαραίτητα την προσωπική αναφορά , αν λυτρωθείς από αυτό το άγχος , τότε νομίζω ότι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τα πράγματα που θέλω να σού εκμυστηρευτώ !

Πρώτα όμως μείνε ακίνητη και άδειασε το μυαλό σου . Συγκεντρώσου για λίγο στους εξωτερικούς ήχους - απλά άκου και μην σκέφτεσαι – τώρα συγκεντρώσου στους εσωτερικούς θορύβους του χώρου και σε λίγο νιώσε με κοντά σου και σκέψου : ανεξάρτητα με το πρόγραμμα της ημέρας , την ροζ έκπληξη που ετοιμάζεις στον Ευγένιο το βράδυ – ρε αδελφάκι μου με αυτές τις φαντασιώσεις σου ! – και όλα τα άλλα προβλήματα σου , σήμερα το απόγευμα για αυτά τα λίγα λεπτά – δευτερόλεπτα ίσως-θα είσαι απόλυτα μαζί μου ..

Και τώρα που γίναμε ένα , ετοιμάσου για το μεγάλο ερώτημα , το τρομερό μυστικό –που θα έλεγε ο Καζαντζάκης

Τι απογίνονται όλα αυτά ;

Δηλ. μουσικές ,μυρωδιές (αν η ζωή είχε ένα άρωμα για μένα θα ήταν το rive gauche του YSL.. ) σκέψεις , αναμνήσεις ,αισθήματα, άνθρωποι , έρωτες , τοπία

Πρόσεχε λοιπόν καλή μου – γιατί από εκεί ξεκινούν όλα …

Άκου όμως πρώτα προσεκτικά τους Level 42 για να «πιάσεις κλίμα »

http://www.youtube.com/watch?v=yucQ2Nr6nJs&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου