Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αγάπη στα σκουπίδια 15 :..σαν σπουργίτι στο κλαρί

http://www.youtube.com/watch?v=KhedKAhHqK8&feature=related

(Πόσο γρήγορα αλήθεια αλλάζουν τα πράγματα- και πόσο γρήγορα ωστόσο επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση – και γενικά πόσο θαυμαστά, απλά και ανάλαφρα είναι όλα αυτά , για να θυμηθούμε τον Κούντερα .

Και ενώ αυτή είχε πια αποφασίσει να διανύσει μόνη της τα τελευταία μέτρα προς τα αστέρια και μόλις σηκώθηκε για να φύγει προς την έξοδο της πτήσης της ,συνέβη.....

...κάτι που οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έμελε να συζητούν για χρόνια μετα...

Ο γέρος απλά άρπαξε από το τραπέζι του την ζαχαριέρα και την εκσφενδόνισε προς την κατεύθυνση της ..

Μετά απομακρύνθηκε ήρεμα μέσα στον πανικό.. .)



-Ει …με ακούει κανείς εκεί έξω ; ..ακούστηκε ,μέσα στα όνειρα του ,η φωνή της μελαχρινής πολιτικού, που είχε πάρει πριν λίγο στις τουαλέτες του Mai Tai..

-Μάγκες κουράστηκα σήμερα, πάω να ην πέσω ,είπε ο γέρος , καθώς είδε να μπαίνει στο μπαράκι ο γιάπης δικηγόρος του και φίλος της πολιτικού.
-
Που πας του είπε εκείνος - έρχεται και η φίλη σου..

Ο γέρος , που μετά τα πρωινά ρεζιλίκια δεν είχε όρεξη να δει κανένα , δεν έδωσε απάντηση και απλά βγήκε από το μπαρ ,διέσχισε τον δρόμο και μπήκε στη πολυκατοικία του στην οδό Καρνεάδου.

Στον τρίτο όροφο είχε νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα δίπλα στο γραφείο του , για να γυρνά , όταν ήθελε να μένει για λίγο μόνος ..

Έπρεπε να σκεφτεί και να βρει γρήγορα μια λύση

Το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δεν χτυπάει κανένα κουδούνι τηλεφώνου ή εξώπορτας σκέφτηκε, όπως συμβαίνει στις ταινίες για να δώσει τη λύση …

Και όμως εκείνη ακριβώς την ώρα χτύπησε το κινητό του – ήταν η τύπα με το tattoo , η σερβιτόρα από το εστιατόριο – πότε άραγε της είχε δώσει το κινητό του - θυμάστε τώρα: η κόρη του ταξιτζή , που αν δεν κάνω λάθος τον είχε περιθάλψει μετά το ατύχημά του , μαζί με την όμορφη φίλη της και τον ζηλόφθονα αρραβωνιαστικό της φίλης της).

-Έλα γέρο ,του είπε – συγγνώμη για το πρωί , ο αρραβωνιαστικός της φίλης μου εκνευρίζεται εύκολα τελευταία.

-Κατεβαίνουμε Κολωνάκι , πάμε για ένα ποτό ?

4 σχόλια:

  1. Μυθιστορηματικότατη εικονα της ζαχαριέρας που πεταει στο χώρο, γεφυρώνοντας τη διάσταση ανάμεσα στο Τώρα και τα Αστέρια.

    Ευχαριστούμε Φίλε


    Οι γυμναστριες του Ν (ου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...symfono filenades - episis poly exypno apo ton syggrafea na mas thymisei ligo Boris Vian ston tilo toy simerinou epeisodiou "san spourgiti sto klari"

    nyxtolouloudo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορισμένες φορές η πλοκή παραπέμπει¨"μουλωχτά" σε βιώματα περσσότερο, παρά σε μυθοπλασία...

    (Όχι χωρίς λίγη δόση ζήλειας παρατηρεί ο προσεκτικός και πιστός αναγνώστης..... )

    Μάς έφτιαξες πάλι με το Janneau σου πουρατε αφισσιοναδο και με το Αγκίστρι σου ( ολα με βαρειά προφορά για να μη ξεχνιόμαστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή