Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

39. κοιμήσου αγγελούδι μου …

Το ηλεκτρικό φώς σβήνει και ανάβει πενήντα φορές ανά δευτερόλεπτο , όμως εσείς βλέπετε ένα φως συνεχόμενο .Όταν αυτό σβήνει δεν το γνωρίζετε .Τώρα φανταστείτε κάποιον ο οποίος μπορεί να βλέπει το φώς στις φάσεις που αυτό είναι σβηστό : θα έβλεπε πάντα σκοτάδι ενώ εσείς βλέπετε τα πάντα στο φώς Δεν θα βλέπατε λοιπόν αυτό που βλέπει ο άλλος, εν τούτοις βλέπετε ακριβώς την ίδια πραγματικότητα .Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε ότι υπάρχουν δύο πραγματικότητες , η μια η οποία βλέπει στο φώς και η άλλη η οποία βλέπει στο σκότος

Και ο χρόνος είναι παρόμοια φαινόμενο τον χρόνο τον αντιλαμβανόμαστε κατά διαστήματα - ο εγκέφαλος μας εντυπωσιάζεται μόνο από ασυνεχείς εικόνες και έτσι ανάμεσα σε δύο αντιληπτές στιγμές υπάρχει πάντα μια μη αντιληπτή στιγμή - και υπάρχουν άλλες πραγματικότητες οι οποίες αντιλαμβάνονται αυτόν το χρόνο που ρέει ανάμεσα σε αυτά τα κατά διαστήματα , άλλα όχι συγχρόνως , απλά παρεμβάλλεται .Αυτό σημαίνει (αντίστροφα) ότι βλέπουμε το ίδια πράγματα άλλα ότι την ίδια στιγμή


Jean-Pierre Garnier Malet



Είχε ξημερώσει πια και ο ήλιος έλαμπε πίσω από το ανοιχτό παράθυρο με το ασπροπράσινο ριγέ τεντόπανο , που ένα όμορφο δροσερό μακρινό αεράκι από το Γιβραλτάρ ανασήκωνε που και που για να του γαργαλούσε τη μύτη .

Σηκώθηκε και έβαλε καφέ να ψήνεται – the Italian style..Το σπίτι μύρισε εσπρέσσο..

Γέμισε την κούπα του , κατέβασε μια γερή ρουφηξιά και έβαλε την Elizabeth Frazer να τραγουδάει :


http://www.youtube.com/watch?v=vVj-BA0Zufk&feature=related


At last I am free - I can hardly see in front of me , I can hardly see in front of me τραγούδησε .

Και αμέσως το είχε ….τι ειρωνεία … λίγο πριν φύγει από την ζωή , όταν - όπως συνηθίζουμε να πιστεύουμε - αντιλαμβανόμαστε τελικά όλη την αλήθεια ! Βέβαια στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει ποτέ κάτι τέτοιο : όταν είσαι μαλάκας παραμένεις σε αυτή την άθλια κατάσταση ακόμα και την στιγμή που πεθαίνεις !

-Να τι γίνονται όλα αυτά τα συναισθήματα των ονείρων μου και να που γυρίζουν φώναξε και θυμήθηκε το όνειρο με την Καλλίγραμμη . Είναι αυτή η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας που σε κάνει να μιλάς και να νιώθεις έτσι - στα όνειρα σου ..

Σκέφτηκε κι’ άλλο , σκέφτηκε, σκέφτηκε .. κοιτάζοντας αφηρημένος μπροστά του κάποια σωματίδια σκόνης και αποκαΐδια των φύλλων του πούρου του να στριφογυρίζουν αγκαζέ προς την δρύινη οροφή και μονολογούσε

Μονολογούσε εισπνέοντας τον γαλάζιο καπνό των habanos και νόμιζε ότι εισέπνεε την ευλογιά του Θεού από τις πεδιάδες της Pinar del Rio στην Κούβα :

- Eνα σωματίδιο ύλης είναι συγχρόνως σωματιδιακό και κυματικό, φιλοξενούμε στο φυσικό μας σώμα ένα κυματικό και για να μιλήσουμε με όρους κβαντομηχανικής συγκατοικούμε εδώ στο φυσικό μας σώμα με ένα ενεργειακό ..

Σκέφτηκε τον Jean-Pierre Garnier Malet , που έλεγε ότι δεν Βλέπουμε όλοι τα ίδια κομμάτια χρόνου και ότι είναι δυνατόν κάποιος άλλος να αντιληφθεί ένα χρόνο , ο οποίος δεν υπάρχει για μας και αντιστρόφως - και ότι ενώ νομίζουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο διαρκώς, στην πραγματικότητα τον αντιλαμβανόμαστε μόνο κατά διαστήματα , όπως μας αποδεικνύει άλλωστε η ιατρική απεικόνιση : ο εγκέφαλος μας εντυπωσιάζεται μόνο από ασυνεχείς εικόνες

Και ανάμεσα σε δύο αντιληπτές στιγμές , υπάρχει πάντα μια μη αντιληπτή (στιγμή) . Είναι όπως σε μια ταινία. Βλέπουμε μονό 24 εικόνες ανά δευτερόλεπτο.H 25η δεν γίνεται αντιληπτή.

-Πάντα θα υπάρχει κάποιος , που θα σε βλέπει σαν μέρος ενός μικρόκοσμου μουρμούρισε , εκχυδαΐζοντας την κβαντομηχανική .Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σε επηρεάζει και πάντα θα επηρεάζεις κάτι .

Και πάντα κάποιος θα βλέπει κάτι που δεν βλέπεις εσύ ,ενώ εσύ θα ξέρεις κάτι που εκείνος δεν γνωρίζει .

-Τι να χει εκείνη η 25 εικόνα της ταινίας ….

Η πόρτα χτύπησε και όλο το δωμάτιο μύρισε “Rive Gauche “ του YSL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου