Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

44. Αγάπη στα σκουπίδια : Λίγο πριν - λίγο μετά …


Our current scientific story is more than 300 years old, a construction largely based on the discoveries of Isaac Newton, of a universe in which all matter is thought to move within three-dimensional space and time according to certain fixed laws. The Newtonian vision describes a reliable place inhabited by well behaved and easily identifiable matter....

Lynne McTaggart , The Field



http://www.youtube.com/watch?v=TQYaVb4px7U


(Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι εκεί έξω που πιστεύουν ακράδαντα ότι τα πάντα γύρω μας κινούνται βάσει αρχαιοθεν ισχυόντων κανόνων , που δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ και άνθρωποι που βλέπουν παντού κενά (κενά δικαίου θα έλεγε ο νομικός) και ψάχνουν για νέες δυνατότητες σε …πίθηκους, κβάντα, ενεργειακά πεδία και χρόνους που δεν ρέουν προς μια κατεύθυνση αλλά μπρος πίσω , πάνω ,κάτω ,μέσα , έξω ….)


Όρμησε έξω να σωθεί ποδοπατώντας το σεξυ ολόγραμμα . Κατηφορίζοντας σαν τρελός το κακοτράχαλο δρομάκι προς τη θάλασσα ,που έτσι όπως το φώτιζε το φως της σελήνης, είχε γίνει ένα με το μονοπάτι του φεγγαριού και εκείνος νόμιζε ότι περπατούσε επάνω σε χρυσή σκόνη με κατεύθυνση τα άστρα , σκεπτόταν έξαλλος τι είχε μόλις ζήσει σ’ εκείνο το δωμάτιο..

Δεν πρόσεξε έτσι ότι έξαφνα τα τριζόνια γύρω του σταμάτησαν να ..τρίζουν.

Καθώς πλησίαζε ένα μεγάλο θάμνο δίπλα στη φεγγαρόλουστη θάλασσα , όλα γύρω του σαν να σκοτείνιασαν , ενώ τον αέρα γέμισε πάλι εκείνο το Vulgari που παρά λίγο να τον ρίξει κάτω .

Ήταν μια θερινή μεσογειακή νύχτα που δεν σε προϊδεάζει για τίποτα κακό – αντίθετα σε εξιτάρει ..

Σε μια στροφή του μονοπατιού τον περίμενε πάλι η μοιραία γυναικα. Φορούσε μια μάξι μαύρη φούστα, μάλλον ιταλικής ραφής και από πάνω κατάσαρκα ένα κατακόκκινο μπούστο

Τα θυμόταν καλά εκείνα τα ρούχα . Τα φορούσε ένα βράδυ σε μια δεξίωση του πρέσβη του Καζακστάν που την συνόδευε . Θυμόταν ότι η φούστα ξεκινούσε από πολύ χαμηλά, πολύ κάτω από την μέση και κάποια στιγμή που τον προσπέρασε για να τσιμπήσει μια λιχουδιά από το μπουφέ , μπόρεσε να θαυμάσει τα λακκάκια πάνω από τους γοφούς της - η άτιμη ήξερε πόσο μετρούσε και το χαιρόταν πολύ εκείνο το βράδυ ..

Εξαφνα τον καλεσε ντροπαλά , προσκαλώντας τον να καθίσει δίπλα της.

Πλησιάζοντας δεν πρόσεξε τον Λατίνο συνοδό της που του έχωσε ένα λεπίδι στην πλάτη

- Μη Σάμυ του φώναξε εκείνη …

-Πέθανε σκυλί , αντέτεινε εκείνος …

3 σχόλια:

  1. επισημαίνω τη δύναμη της λέξης ´´αντέτεινε ´´ αμέσως μετά την αττάκα ´´πέθανε σκυλί ´´.......μαγικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ αγαπητε - και εγω γελασα με την ψυχή μου....Επισης πριν λιγο διαπιστωσα οτι,απο την εισαγωγη μου στο τελευταιο επεισοδιο ,λειπει η αναφορά στις συνεπειες των ανακαλυψεων που ακολουθησαν την θεωρια του Einstein ,για την καθεστηκυα ταξη πραγματων.Θα επαναρθωσω asap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα παει μακρια η βαλιντζα φίλε ?
    Δεν πας να βρεισ καμια καλλιγραμμη (γκομενα) να μας αφησεις και μας στη ησυχια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή