Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Πάρα Φύση 8 : wizard

http://www.youtube.com/watch?v=u0iuaxvkXv4&feature=related


(…Διάβαζα μόλις το προφητικό παραλήρημα του συγγραφέα στο θεατρικό έργο «Επιστροφή στο Μαυρίκιο » και η αλήθεια είναι ότι έχω περάσει …«από τα χρόνια της αναζήτησης σε αυτά της επανάληψης »( δικό μου είναι ) και αν νιώθεις ότι κάπου υπάρχει ένα όριο που είναι απαραίτητο να ξεπεράσεις νομίζω ότι για μένα τίθεται πια αυτό το όριο στις ιστορίες μου καθώς μια γενετική κατά πασά πιθανότητα ανωμαλία μάλλον με καθιστά ανίκανο να τo ζήσω διαφορετικά - το νιώθω όμως , με πλησιάζει σαν φίδι , το νιώθω και με τριγυρίζει καλυμμένο από αισθήματα ενοχής αγάπης λαγνείας απληστίας κακίας αδιαφορίας …)


Έβλεπε τώρα μπροστά του εκείνη την υπέροχη γυναίκα (που ναι δυστυχώς ήταν τόσο όμορφη όσο όλοι μας φανταζόμαστε) γυμνή ξαπλωμένη πάνω σε πράσινα μεταξωτά σεντόνια και αναρωτιόταν πόσο αληθινά είναι ολα αυτά που εβλεπε μπροστα του ….

-Πότε το’ χασα ρε γαμώτο σκέφτηκε ο τύπος , τρίβοντας αφηρημένος ένα παγάκι γύρω από την πιο προσωπική λεπτομέρεια της μελαχρινής ..

-Τι περίεργα που είναι ψιθύρισε εκείνη , συνέχισε σε παρακαλώ

Εκείνος δεν ένιωθε τόσο καλά , για να μπορέσει να συνεχίσει όπως θα το ήθελε - μια και βρέθηκε εκεί όμως τοποθέτησε κάλου κακού στην φωλιά του κτήνους τη μπουκάλα ενός άδειου Dimple που βρήκε μπροστά του.

Ακολούθησε ένα πούρο που μετά από λίγο το άναψε αφού το βούτηξε σε ένα Rive Gauche που κουβαλούσε μαζί του από έφηβος για τυχόν δυσάρεστες οσμές ..

Εκείνη τη στιγμή το είδε , στον τεράστιο καθρέφτη απέναντι του - κάτι σαν μικρό λεκέ πάνω στο μέτωπο του και για ένα περίεργο λόγο ήξερε τι ακριβώς συμβαίνει -aids ή καρκίνος ή γενικά κάτι θανατηφόρο!

Αφηρημένος τράβηξε λίγο από τον κουβανέζικο γαλάζιο καπνό και σηκώθηκε ..

-Η ζωή σου είναι μεν σύντομη σκέφτηκε για κάποιον που σε παρατηρεί από τ'άσρτα , αλλά που να ξέρει όμως και εκεινος σε τι μαγικούς αιωνίους δρόμους σκάβεις ..

-Αυτό ήταν ; τον ρώτησε εκείνη βαρεμένα

-Όχι κάτσε λίγο , θέλω να βάλω κάτι να πιω της είπε εκείνος και έχυσε στην πλάτη της λίγο Dimple από το μπαρ του ξενοδοχείου και δυο τρία παγάκια για να τα ρουφήξει όλα μαζί λίγο πιο κάτω , εκεί στα στρογγυλά άδυτα κάτω από τα λακκάκια ..

- Η ζωή σου είναι σύντομη για κάποιον που σε παρατηρεί από τ'άστρα ξανάπε και εκείνη τον κοίταξε απορημένη, μέχρι τη στιγμή βέβαια που εκείνος συνέχισε το γλυκό βασανιστήριο με ένα κερί που είχε βρει στο ασημένιο κηροπήγιο απέναντι από το κρεβάτι - και τότε και εκείνη ένιωσε με τη σειρά της κάτι αναπάντεχο σαν κάποιος ή κάτι να έσπασε μέσα της

Θυμόταν τωρα τις προάλλες σε ενα πάρτι χορευτων latin ενα ξενερωτο να γκρινιάζει , πως δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία στις σκέψεις ή τις φαντασιώσεις μας - που κατά Popper ανήκουν στον Κόσμο ΙΙ και τουλάχιστον για μας τους ιδίους διεκδικούν την ίδια υπόσταση με την υλική πραγματικότητα γύρω μας …

1 σχόλιο: