Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αγάπη στα σκουπίδια 27: κάπως ψυχεδελικό (και καυτό.. )


http://www.youtube.com/watch?v=JGbokn4r38o&feature=related

  • (“The term psychedelic is derived from the Greek words ψυχή (psyche, "soul") and δηλον (deloun, "to manifest"), translating to "soul-manifesting" . Α psychedelic experience is characterized by the perception of aspects of one's mind previously unknown… Wikipedia
  • Οι φανταστικές εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό κατά χιλιάδες, δεν είναι κινηματογραφικές υπερπαραγωγές του νου ! Είναι μυνήματα της ψυχής μας, που εκφράζεται κάνοντας χρήση παγκόσμιων αρχετυπικών συμβόλων - αυτό μας το θυμίζει ο Jung , άλλα και ο γέρος - που δεν ήξερε ακριβώς για τον Jung - το είχε νιώσει καλά στο πετσί του και προσπαθούσε να αποκοκωδικοποιήσει τα αρχέτυπα αυτά στα πρόσωπα των συνομιλητών του και να διαβλέπει τις αντιδράσεις τους -με πονηρό σκοπό πάντα ..)

Ο τύπος ήταν άσχημα χτυπημένος από σύφιλη .Τον φώναζαν περιπαίχτηκα Λοχαγό για τα 'γαλόνια' , που του είχε φορέσει παλιά μια ωραία ξανθιά στο Βελιγράδι .. Ακόμα θα των δεις πολλές φορές να περιπλανιέται άσκοπα στις εργατικές κατοικίες της Dr. ΙrvanaRibara , στο Νέο Βελιγράδι , στην υπαίθρια αγορά απέναντι από το block 71.

Στην Κύπρο είχε ξεμείνει εδώ και μήνες , καλεσμένος της Κυπρίας persona Ελεονόρας Μεμέτη ,στο πρωινό της talkshow . Δεν θα ξανάφευγε έτσι είχε αποφασίσει - εδώ τον θεωρούσαν όλοι ήρωα πολέμου και όλοι τον βοηθούσαν - τελικά οι άνθρωποι βλέπουν πάνω σου ότι εκείνοι θέλουν να δουν σκεφτόταν γελώντας …

-Δεν θέλω να μιλήσω για την εισβολή έλεγε πάντα στους φίλους πού τον ρώταγαν πως κατέληξε στην αναπηρική καρέκλα και πάντως κάθε πρωί περνούσε μπροστά από τις διαβάσεις της οδού Λήδρας ,κάνοντας άσεμνες χειρονομίες στους μαυριδερούς εποίκους που προσπαθούσαν να παραστήσουν τους τουρκοκύπριους μπάτσους ..

Έτσι, ο γέρος έγινε πολύ γρήγορα ένας ζωντανός θρύλος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας !

Εκείνη την ημέρα καθόταν στο αγαπημένο του cafe ,που εκτός από εκείνο τον ξεπλένη γέρο συνήθως δεν είχε άλλο θαμώνα εκείνη την ώρα, όταν με έκπληξη είδε ένα συνεργείο τηλεόρασης να μπουκάρει απειλητικά στο βασίλειο του, με το brio πολυπληθούς οικογένειας αφιονισμένων Ελλήνων , που σπεύδουν το καλοκαίρι σε κατάμεστη παραλία διεκδικώντας ,καθυστερημένα έστω ,τον κατά την άποψη τους τον αυτονόητα δικό τους χώρο – και στη θέση του λοχαγού πρωταγωνίστρια , μια παχύσαρκη μαυροφορημένη ηλικιωμένη με κοντά μαλλιά …

Ο Λοχαγός τους άκουγε να φλυαρούν ασταμάτητα μέχρι που έγινε η φάση με τους πυροβολισμούς που γέμισε το cafe τζάμια. Και μετά με έκπληξη τους είδε να συνεχίζουν σα να μην συνέβη τίποτα . Έβρισε δυνατά και το μετάνιωσε , όμως η Παστάκι τον είχε ακούσει και σηκωνόταν αργά προς το μέρος του.

-Σας απασχολεί κάτι αγαπητέ; τον ρώτησε

-Ναι με απασχολεί κάτι σοβαρά ομορφονιά , από τότε που μπήκατε δεν με έχετε αφήσει να ηρεμήσω στιγμή..

- Μήπως γνωριζόμαστε και από πριν μάγκα μου και δεν το θυμάμαι;

- Όχι, εκτός και αν έχεις κάνει τσούλα και στο Βελιγράδι. Και στη τελική γιατί έρχεσαι και συγχύζεις την γυναικά του γέρου - εδώ την σεβόμαστε όλοι την κάργια ..

- (Ο γέρος αναγκάστηκε πια να παρέμβει ) : έλα σακάτης - μαζέψου, ή νομίζεις ότι θα σε λυπηθώ και εγώ επειδή είσαι ήρωας πολέμου ; Έχεις πάρει πάλι πρέζα ;

-Ρε γέρο πάρτο πια είδηση - είμαστε και οι δύο εξαρτημένοι από τις αναμνήσεις μας και εδώ και καιρό είμαστε έτσι και αλλιώς στη πρέζα , εγώ με τον ανδρισμό μου που χάθηκε και εσύ με την ζωή που κύλησε μέσα από τα χέρια σου ..ή νομίζεις ότι δεν ξέρουμε γιατί είσαι κάθε τόσο στο Κίεβο – σε ρώτησε για αυτό η φίλη σου η δημοσιογράφος που κάνει και την ωραία ..

2 σχόλια:

  1. file nomizo oti exeis sobaro problima , sti thesi sou tha eblepa epeigontos psychiatro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai min xexnas Exorkisti molis brei tin galini mesa sou na symfiliotheis kai me tous antropous gyro sou!

    Dimodidaskalos

    ΑπάντησηΔιαγραφή