Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αγάπη στα σκουπίδια 28: …για την Μηνουσο που αμάρτησε

http://www.youtube.com/watch?v=V6jxxagVEO4


(Η πνευματική κορύφωση έρχεται τη στιγμή που η ζωή τελειώνει , κηρύττουν οι Θιβετιανοί Λάμα και – μόνο - η ανθρωπινή ζωή είναι ο φορέας για την υστάτη τελείωση που είναι δυνατόν να φτάσει κάνεις .Αυτή μόνη γεννά το Κάρμα που καθιστά το νεκρό ικανό να ζήσει στο αιώνιο φώς του κενού ελεύθερο από κάθε πλάνη

Όμως , κοιτάζοντας και κρίνοντας από αυτά που βλέπω γύρω μου , άλλα και κυρίως κρίνοντας από τον εαυτό μου τον ίδιο , μάλλον θα αναγκαστώ να απορρίψω κάθε θεωρία που βλέπει στο πέρασμα του ανθρώπου από τη Γή μια οποιαδήποτε εξέλιξη του ανθρώπου προς κάτι αληθινό.

Είναι όμως σχετικά βέβαιο , ότι λίγο ως πολύ η κάθοδος ξεκινά από την στιγμή της γέννησης και έτσι πρέπει να θεωρήσουμε σαν θείο δώρο προς εμάς τους υπολοίπους , εκείνους του ανθρώπους που δεν μεγαλώνουν ποτέ . – γιατί ίσως ο άνθρωπος γεννιέται ήδη με πλούσια παρακαταθήκη στο γενετικό του υλικό - προς τούτο συντείνουν άλλωστε και όλες οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες επί του θέματος - που θα πρέπει ωστόσο να ξαναβρεί κατά την διάρκεια της ζωής του. - μετά θα είναι κάπως αργά ...

...και η αλήθεια είναι πάντα καταδικασμένη να μας απογοητεύει έγραφε και η Young)


Η Παστάκι είχε τώρα την ευκαιρία να κοιτάξει καλύτερα τον Λοχαγό . Είχε μακριά ίσια ξανθά μαλλιά , μουσάκι αλά Ζάππα , φορούσε τζιν παντελόνι γαζωμένο με πολλά μικρά πολύχρωμα αυτοσχέδια labels , μουντζουρωμένα με ακαταλαβίστικα γράμματα και σχήματα και από πάνω ένα πράσινο στρατιωτικό αμπέχονο με καλλιτεχνικά χαραγμένο στο πέτο το όνομα του επιπόλαιου νεαρού δολοφόνου του Robby Kennedy , Shirhan .

(Άνθρωπος αποφασισμένος για όλα μάλλον , σκέφτηκε η Μαρία).

-Άκουσε κούκλα , εδώ που έφτασαν τα πράγματα πρέπει να με ακούσετε – τουλάχιστον εσύ που μάλλον θα καλείσαι να παίξεις τον ρόλο του αυτόπτη μάρτυρα σε αυτή εδώ την άβολη κατάσταση με τον γέρο και την Αισε ..

-Όχι …όλα και όλα , εγώ είμαι εδώ, εγώ ….εγώ….

Λοχαγός ψιθύριζε ήδη.. to Everything Turn, Turn, Turn) ,There is a season Turn, Turn, turn) and a time to every purpose, under Heaven ..

-Ναι σωστά ήσουν εδώ για αυτό - έτσι νόμιζες τουλάχιστον ,άλλα μια και είσαι εδώ δεν κάνεις αυτό που σε καλεί να κάνεις η στιγμή ;

-Άθελα σου βλέπεις στέκεσαι τώρα μπροστά σε μια πόρτα που χάσκει ανάμεσα στις δυο υποστάσεις του γέρου και εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, όμως αλήθεια Μαρία , κάτι πρέπει να κάνεις ΕΣΥ όλο αυτό το τελευταίο καιρό …

(Η Παστάκι πρόσεξε τώρα με την άκρη του ματιού της τον γέρο , που όλη αυτή την ώρα έδειχνε ωχρός και στενοχωρημένος. Την τύχη μου…. σκέφτηκε. Πάντα πρέπει να βρίσκεται κοντά μια γυναίκα για να περιδιαβαίνει με τους φιλοσόφους τις διαδρομές του Ασυνείδητου ..)

- Μην δίνετε σημασία της φώναξε ο ευτραφής μακρυμάλλης Κύπριος καταστηματάρχης – πολλές φορές το πρωί δεν ξέρει τι λέει και για να προχωρήσει λίγο μπροστά τις καταστάσεις , έπαιξε δυνατά :


http://www.youtube.com/watch?v=yqycPzzeE5o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου