Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πάρα Φύση 10 : άλμα συνείδησης

http://www.youtube.com/watch?v=ICrKctpYIp0&feature=ರೆಳತೆದ್


….Τα ηλεκτρόνια δεν πραγματοποιούν σταθερές κινήσεις γύρω από τον πυρήνα του ατόμου ….αλλά εμφανίζονται και εξαφανίζονται στις διάφορες θέσεις φτιάχνοντας ένα οριοθετημένο νέφος της κίνησης τους για τον παρατηρητή. …εξαφανίζονται από την μία στοιβάδα και εμφανίζονται στην άλλη , δίχως να περάσουν διαμέσου του χώρου που ορίζουν αυτές. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται κβαντικό άλμα.

by BITCHES 'n' WITCHES on Sunday, 2 Mai 2010


(Επανέρχομαι όμως τώρα στην αμφισβητούμενης επιστημονικής ορθότητας θεωρία που αποκαλείται φαινόμενο του εκατοστού πίθηκα, για να ξεκαθαρίσω ότι με ενδιαφέρει μονό η ιδέα του κρισίμου πλήθους , δηλ. η ολωσδιόλου ατεκμηρίωτη δοξασία ότι αν περισσότερα άτομα ενός είδους -species - κρίσιμο πλήθος - υιοθετήσουν μια συγκεκριμένη αντίληψη για τα πράγματα -, ανατρέπεται περίπου κβαντικά η υφιστάμενη κατάσταση ( κβαντικό άλμα όπως λέγαμε ) .Η ιδέα πολύ καλή και οι εφαρμογές μοιάζουν απίστευτες αρκεί να το πιάναμε και καλύτερα ακόμα να την αντιλαμβανόταν ένα κρίσιμο πλήθος ..)


-Κράτησε του το χέρι Άννα , όλο κουνιέται …είπε η ξανθούλα

-Κοίταξε τον - αυτός τρέμει είπε η νοσοκόμα ..

- Μου ξεφεύγει φώναξε ή νοσοκόμα απελπισμένη

H Vivian του κάρφωσε απότομα την ένεση τόσο δυνατά , που πρέπει να του έσπασε φλέβα – όμως αμέσως μετά σαν μετανιωμένη έπεσε στα τέσσερα και του άνοιξε το παντελόνι και καλά για να επιτρέψει την κυκλοφορία του αίματος του τύπου που ακόμα γρύλιζε από τον πόνο - εκείνος όμως χωρίς όμως προφανή λόγο και αιτία φάνηκε να φτιάχτηκε και η μουλαρίσια ανατομική λεπτομέρεια του δέσποζε πια κατάμαυρη μέσα στο ατσαλένιο κουτι του τομογράφου ……

- .. συνάλληλες διαδρομές απείρων καταστάσεων που αδυνατεί να καταγράψει η οποια δυνατότητα αντίληψης του ανθρώπου , που συγκρατεί απλά μια εικόνα . Και αν η εικόνα δεν είναι η τωρινή και αν είμαι ήδη νεκρός και δεν το ξέρω ...

- Τι λέει αυτός ρε , είπε η ξανθιά .

-Τον ρώτησες αν είχε καμιά λάμα στο σώμα του;

- Ναι ..βέβαια …αν και τώρα που το λες δεν ξέρω αν ο τύπος με κατάλαβε – να , είχα αυτή την αδιόρατη εντύπωση , ότι δεν με άκουσε καλά !

-Αντίστοιχα πάλι μέσα σε στην παρατήρηση υπάρχει πάντα κάτι εσωτερικό και αντίστοιχα μέσα στην εσωτερικότητα μας υπάρχει πάντα ένα κομμάτι από την πραγματικότητα γύρω μας ή καλύτερα έξω από μας …..

-Και τον περιμένει έξω και η γυναίκα του τον τρελλάρα - τόσο νέα όμορφη κοπέλα με αυτόν τον χαμένο …. πήγαινε να την καθησυχάσεις είπε η γιατρός και φέρε μου το ιστορικό του .

Έφυγε για να γυρίσει μέσα κόκκινη και καταϊδρωμένη ..

- Ο καραγκιόζης έχει μεταλλική πλάκα στο κεφάλι του ..

- Μάλλον έγινε ζημία Μαρία - ας τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και το ξεχνάμε ..

Σε λίγο θα τελείωνε το μαρτύριο για όλους και η καλλίγραμμη γυναίκα θα τον οδηγούσε στο διαμέρισμα τους με θέα στην πόλη .Παρήγγειλαν κινέζικο και κάθισαν κάτω να φάνε – έβαλε λίγο Sisters of Mercy που άρεσαν και σε εκείνη.

Όμως δεν άκουσε την σαφή προειδοποιηση…

In the temple of love you hide together
Believing pain and fear outside
But someone near you rides the weather
And the tears he cried will rain on walls
As wide as lovers eyes

Ένιωθε όμως τόσο καλύτερα που την έβλεπε απέναντι του να λάμπει - όπως πάντα με τα μακριά μαύρα μαλλιά της πιασμένα κότσο και το υπέροχο χαμόγελο της να φωτίζει τον χώρο ..

Δεν θα ήταν ψέματα να έλεγε ότι η ομορφιά της τον ηρεμούσε , πόσο μάλλον που ένιωθε ότι είχε μαζεμένη δίπλα του όλη την ομορφιά του κόσμου , αφήνοντας απέξω όλα τα άλλα.

Την αγκάλιασε και την φίλησε - τώρα πια δεν έπεφτε στα τέσσερα μόλις την ακούμπαγες …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου