Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Παρά Φύση 19 : μακρινό ταξίδι ..


..και καθώς οι ερωτικές σχέσεις καταλήγουν παντα να βασίζονται στο ψέμα , καλό είναι να αρχίζουν παντα  και με ψέματα..

Nicolas Cage στον Κυρίαρχο του Παιχνιδιού





Κακώς λένε  , ότι εκείνο που μετρά τελικά στη ζωή είναι το ταξίδι - και όχι ο προορισμός ,  ισα - ισα πιστεύω ότι στο τέλος της παράστασης ... κρίνεται  το παιχνίδι , καθώς τότε  γράφεται ο επίλογος ,  που έρχεται την τελευταία στιγμή να ανατρέψει  όλες τις επιλογές μιας ολόκληρης  ζωής ενός  ανθρώπου !

Τελευταία πήγα σε μια κηδεία …καθώς  η πομπή ξεμάκραινε ανάμεσα στους τάφους  , εγώ ξέμεινα  - και τότε  είχα μια πολλή περίεργη αίσθηση  ,σχετικά με τον χρόνο τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω μου   - και έτσι σταμάτησα  ξαφνικά να περπατώ για να αφουγκραστώ  ..  ενώ οι υπόλοιποι ξεμάκραιναν και με προσπερνούσαν,  σαν να περνούσαν από μέσα μου και ξαφνικά είδα μπροστά μου την σύντροφο μου αγκαζέ με ένα φίλο της , που πάντα ψυλλιαζόμουν ότι  τη ψιλογούσταρε …και ξαφνικά το είχα ….έβλεπα σκηνές από την δική μου κηδεία ! 

Τόσο απλά , και όπως  λένε ,  οι απαντήσεις βρίσκονται γύρω μας  - αρκεί να κοιτάξουμε καλά ….


Τα ζευγάρια έχουν πάντα τις μικρές δίκες τους , ιερές συνήθειες  - εκείνοι οι δυο ,αν και λίγο καιρό μαζί, ταξίδευαν πάντα business ,κουβαλούσαν όπου και αν πήγαιναν ένα φορτηγό Louis Vitton , αδιαφορώντας παγερά για τα πρόστιμα που έτρωγαν για το υπέρβαρο , λάτρευαν τις  βραδινές διηπειρωτικές  πτήσεις , απολάμβαναν την μοναξιά της νύχτας ,  μέσα και γύρω από το αεροπλάνο  , πολλές χιλιάδες μετρά πάνω από τη γη και γούσταραν τρελά να χαϊδεύονται στο αεροπλάνο όταν το πλήρωμα έσβηνε τα φώτα της καμπίνας και  ιδιαίτερα μετά  από τη στιγμή που θα σέρβιραν στους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης μικρά μπουκάλια moet....μικρά μπουκάλια …

Αλλά  και στο sex το ίδιο …. ξέρουμε ήδη κάποια πράγματα για εκείνο το κουρασμένο πλάσμα , τον γοητευτικό,  επιληπτικό , junkie , πιλότο , συγγραφέα  κλπ ..και για αυτή την εμμονή του για 
τον έρωτα πάρα φύση !

Αργά το απόγευμα κάλεσαν ένα ταξί για το αεροδρόμιο  - ένα μεγάλο αυτοκίνητο τόνισαν!
Ο τύπος  τους περίμενε στο αεροδρόμιο - πίσω από μια τεράστια κολόνα  , κοντά στο desk της Lufthansa   -  είχε αγοράσει ένα 45αρι στην Ομόνοια και θα τους καθάριζε ...

Τους περίμενε να πλησιάσουν . Εντύπωση του έκανε η όμορφη ψηλή μελαχρινή με την εφαρμοστή δερμάτινη θεοκοντη μαύρη φούστα ,  που έσκασε μύτη  με τους υπόλοιπους  - τα έχασε λίγο  - μοιραία καθυστέρηση αδελφέ… 

- Πάρτε και αυτό για αποχαιρετιστήριο δώρο καριολια τους φώναξε ο γκρίζος παραφρονώντας   , μόλις τον πλησίασαν …Δεν του ‘κατσε όμως …. - η μοίρα αλλιώς τα σχεδίαζε τελικά  , καθώς  ακριβώς εκείνη τη στιγμή ένας αφηρημένος εργάτης του αεροδρόμιου , που ήταν σκαλωμένος στο ταβάνι , για να επιδιορθώσει ένα κομμένο καλώδιο τηλεπικοινωνιών , αποφάσισε να ζαλιστεί  κατά την πιο ακατάλληλη στιγμή της καριέρας του  και έτσι δεν έπιασε καλά μια γυψοσανίδα, που πέφτοντας τραυμάτισε σοβαρά το ζευγάρι  - ενώ η Ευτυχία τρομαγμένη από τον θόρυβο έτρεξε στην αγκαλιά του παραλίγο φονιά , μετανιωμένη .

Ο επιληπτικός συγγραφέας έμελε μεν να υπάρχει εφ’ εξης πάντα,  κάπου εκεί , γύρω της , αλλά μέχρι εκεί όμως -  εκείνη είχε κάνει την επιλογή της , καθώς όπως λένε στη φύση επικρατεί πάντα ο δυνατότερος ,   κ.λ.π. , κ.λ.π. 

Ναι …κρίμα … η Ευτυχία έφτασε σχεδόν μέχρι το τέλος και τώρα δεν μπόρεσε να κάνει το άλμα της  , να εξαφανιστεί από τη μέχρι τώρα ζωή της και να εμφανιστεί πάλι -έτσι απλά  - στη γλυκεία υγρασία της αμαρτωλής Μανάγκουα , σαν ζαβλακωμένο  ηλεκτρόνιο , για να συνεχίσει έτσι το δρόμο προς αναζήτηση της ευτυχίας  ….

Κρίμα  αλήθεια , με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί , εγώ  όμως διάλεξα τα λόγια του mishima senei  που έλεγε πως ποτέ δεν βρήκα στην παγερή πραγματικότητα γύρω του  , την υγρή ζεστασιά και τάξη της σκέψης του . Αλλιώς τα είχε και  ο συγγραφέας στο μυαλό του ,  αλλά πολλές φορές οι χαρακτήρες τον βιβλίων του και εν τέλει της ζωής του έπαιρναν τις δίκες τους φρόνιμες αποφάσεις .

Και κακώς λένε ότι , εκείνο που μετρά τελικά στη ζωή είναι το ταξίδι- και όχι ο προορισμός Πάρτε για παράδειγμα τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας – και οι τρεις ζουν  μια απίστευτη περιπέτεια ανάμεσα στην κόκα και τον πόνο  ( από τον πρωκτικό έρωτα) και οι τρεις καταλήγουν να πάρουν μια διαφορετική απόφαση , αλλά τι μετρησε εν προκειμενω το ταξίδι η ο προορισμός…. .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου