Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Μαυρίκιος 29 - !!! RELOADED!!!

(Στο Εξώφυλλο του Tales of Power του Carlos Castaneda , υπάρχει ένα απόσπασμα από την διδασκαλία του Αγ. Ιωάννη του Σταυρού ... οn the conditions of a solitary bird .. θα μνημονεύσω εδώ αυτές που εμένα ανέκαθεν με εντυπωσίαζαν και που έχουν χαραχτεί βαθειά στη μνήμη μου από τα δεκαέξι μου :

..Να πετά πάντα στο ψηλότερο σημείο του ορίζοντα , να έχει πάντα στραμμένο το ράμφος του προς τον ουρανό και το τρίτο και κατά τη γνώμη μου πιο δύσκολο να μην αναζητά την παρέα κανενός - even of its own kind …

Ενώ λοιπόν πίστευα ότι η μορφή του Μηνούσου ήταν το προμήνυμα του επερχομένου τέλους φαίνεται ότι εκείνος απλά μας πλησιάζει για να μας αποκαλύψει μια συνομωσία .

Εκτροχιάζομαι λοιπόν προς στιγμήν για να ικανοποιήσω και την γλυκεία μου αναγνώστρια που διαμαρτυρόταν τις προάλλες - άσε με να φύγω κούκλα….

Τον λόγο όμως έχει ο ίδιος ο Μηνούσος από τις Αγροτικές Φυλακές της Χιμάρας , όπου κρατείται … )


Μετά από λίγο ο Εξορκιστής σταμάτησε : δεν είσαι ο Μηνούσος έτσι δεν είναι είπε – ήρθε μάλλον η ώρα …

Ο γέρος τον κοίταξε αμήχανα....η τουλάχιστον έτσι νόμισε ο Εξορκιστής , καθώς ο φερόμενος ως Μηνουσος , είχε πιάσει τη μύτη του ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα.

Στη συνεχεία με μια ευλυγισία απροσδόκητη για τη γέρικη και ταλαιπωρημένοι κορμοστασιά του, ο Μηνουσος, γέρνοντας απότομα το κεφάλι του στο πλάι, έπεσε στην άσπρη παραλία ξεφυσώντας σαν ατμομηχανή.

Το συνθηματικό τους γέλιο όταν μαζί σκάρωναν happenings στη τάξη όπου ήταν συμμαθητές...Στη συνέχεια σηκώνεται με ένα σάλτο όρθιος πάλι, βγάζοντας ταυτόχρονα το φλάουτο από τη τσέπη του παλτού. Ισορροπώντας στο ένα πόδι ξεκίνησε να παίζει τις πρώτες νότες από το Locomotive Breath, με τα μαγούλα του να φουσκώνουν, δυο κατακόκκινα μπαλόνια έτοιμα να εκραγούν , τα μάτια του να βγάζουν σπίθες και η άσπρη χαίτη να ανεμίζει .

Ο Εξορκιστής είχε πετρώσει. Τη μια έκπληξη διαδέχτηκε η επόμενη, καθώς ο φερόμενος ως Μηνουσος , με μια απίστευτη κίνηση, σαν από χορογραφία σύγχρονου μπαλέτου, πετάει από πάνω του το λειωμένο παλτό, τη γενειάδα και την άσπρη χαίτη, ενώ τα δάκτυλα του ανεβοκατέβαιναν ξέφρενα πάνω στο φλάουτο , που έβγαζε εκτυφλωτικές ανταύγειες στο φως.

Ο Ήλιος είχε ξαναβγεί για να φωτίσει το Μηνουσο , που φορώντας μόνο ένα σαλβάρι, χοροπηδούσε πάνω στα κύματα του Ινδικού.

Ο φίλος σου δε γέρασε ακόμα, του είπε γελώντας. Απλά ήθελα να κάνω την εμφάνιση μου στο Μαυρίκιο κάπως ιδιαίτερη...gaνταλλαβαινjειςςς?? του είπε προφέροντας παχιά τα σύμφωνα.

«Σου την έχουν στημένη ..κι έτσι»...συνέχισε ο Μηνουσος .

Σε περίπου 2 ώρες με ευθύνη του Eugene θα προκληθεί επεισόδιο στη πισίνα του ξενοδοχείου .Αυτό θα αποτελέσει αντιπερισπασμό, προκειμένου μια ομάδα φονταμενταλιστών να......... ».

Ο Εξορκιστής τον άκουγε με ξαναμμένο βλέμμα να του μιλάει για αρκετή ώρα με λεπτομέρειες ξεδιπλώνοντας μπροστά στα μάτια του έναν αριστοτεχνικά φτιαγμένο ιστό συνωμοσίας από πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Ο Μηνουσος μιλούσε αργά και εξηγούσε κάθε τόσο αναλυτικά τα στοιχειά και τις πηγές του.. Δε μπορεί...Ήταν φανερό. Όλα τα ίχνη για την ευθύνη της ενέργειας ήταν στημένα για δείχνουν εκείνο ως τον υπαίτιο..Πως είχε ξεγελαστεί ?

Μέσα στον ίδιο το Μαυρίκιο, το μόνο μέρος στο Πλανήτη, που θεωρούσε απολύτως ασφαλές..καθώς φαίνεται, όχι πια....κοίταξε το Μηνουσο, που είχε άρχισε να εκτελεί τη φόρμα του TAI CHI CHOUAN , αθόρυβα, με τα χέρια να εκτελούν κυκλικές κινήσεις και με τα πόδια του να αιωρούνται , θαρρούσες, στον αέρα .

«Εγώ mon cher Le- Exorciste ήρθα γιατί πράγματι ήρθε η ώρα και κάποιος έπρεπε να σε βοηθήσει..και μάλλον εγώ μόνο έτυχε να είμαι σχετικά εύκαιρος αυτή την εποχή και με μπόλικο ελεύθερο χρόνο....και αστείρευτη όρεξη για τα πάντα» συνέχισε ο Μηνουσος..<< so follow me, I am the Whistler..I whiste all along on a Saturday >>.

Ο Philipp Glas εξακολουθούσε να κατοικεί στα ηχεία του beach bar εκτοξεύοντας τώρα τις νότες του Koyaaniskatsi στο Δειλινό του Ινδικού.

Περισυλλογή πριν από τη μεγάλη μάχη, όπου θα κριθούν τα πάντα ...Δεν υπήρχε άλλος χρόνος για χάσιμο ..

Επιστρέφοντας στην παρέα ο Εξορκιστής έπεσε επάνω στην Margot που θορυβημένη από την παράταιρη παρουσία στην παραλία ακολούθησε τους δύο άντρες τρέχοντας . Έπεσε στην αγκαλιά του δακρυσμένη ενώ ο Εξορκιστής ένιωθε την καρδιά της να χτυπά έντονα στο ακόμα γυμνό στήθος της ..

Θεέ μου ανησύχησα τόσο ..του είπε βγάζοντας έναν μακρόσυρτο αναστεναγμό . Ο Εξορκιστής την αγκάλιασε , κάπως αμήχανος από την αίσθηση του όμορφου γυμνού γυναικείου κορμιού και η αλήθεια είναι ότι η ζωή δεν τον είχε συνηθίσει μέχρι τώρα σε τέτοια είδους εκπλήξεις …..

10 σχόλια:

  1. Μεγαλε, αναφερεσαι συνεχεια και μονο σε ξενους μουσικοσυνθετες, στιχουργους, σκηνοθετες και διανοητες.Τιποτε σε Ελληνικο δε παιζει? Ξενερωσαμε να διαβαζουμε για παναγνωστους με τους οποιους κανενας δεν ταυτιζεται στη τελικη. .Αντε μη κανουμε κι εμεις σεπουκου στο τελος και μεινεις χωρις αναγνωστες. Το πιανεις μαγκα? Παρεπιπτοντως το Μηνουσος τι προελευσης ονομα ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σκηνη με το Μηνουσο να κανει το TAI CHI στον Ινδικο με γοητευσε.Περιμενω πολλα απο το νεο προσωπο...Μη με απογοητευσεις ;-)

    NAMASTE.. /Μια φιλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EKANA KAI KAPOIES NEES PROSTHIKES POU NOMIZO OLOKLHRONOUN THN EIKONA .OSON AFORA TIS PROTES PARATHRHSEIS SAS EXO KAPOIA SXOLIA :

    STON ANAGNOSTH POU DEN TOU ARESEI H MOUSIKH YPOKROUSH KAI EPIPLEON ANAZHTEI ELLHNES DIANOHTES YPOSXOMAI NA TON IKANOPOIHSO SYNTOMA
    H PROELEFSH TOY ONOMATOS MHNOYSOS EINAI AGNOSTH -SIGOURA PANTOS PAIZEI TO MANOUSOS ..

    STHN FILH ME THN ANAFORA STO TAI CHI : OXI DEN THA THN APAGOHTEFSO - APLA THELO NA BALLO LIGO SEX PROTA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι εραστής των ανθρώπων και δεν μου αρέσει αυτή η ελιτίστικη αποψη για τα πράγματα που εκθέτει εδώ ο Εξορκιστής - σιγάρε φίλε τελικα όλες οι όμορφες εσένα κυνηγούν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Εξορκιστης σαν το alter ego του συγγραφεα, εχει καποια ( την όποια τελωσπαντων )ηθική? Οι πραξεις εχουν καποιο νοημα για αυτον και τους γυρω του? Καθως ο συγγραφεας ξεδιπλώνει μπροστα μας ενα πυκνο καμβά εντυπωσιακης ευρυμάθειας και φιλοσοφικων συμβολισμών/ υπαινιγμών και αναζητησεων, θα ήθελα να του θεσω το ερωτημα για την καθεαυτη υπαρξη του ηρωα, της πορειας του και το τρόπο που διασταυρωνεται το πεπρωμενο του με τα αμειλικτα ερωτήματα που ο συγγραφεας πραγματευεται σε καθε προλογο της εκαστοτε νεας συνεχειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. This writing style has astonishing elements of typical contemporary -and in the meantime classical- 20th century literature.

    Passionately waiting every week for the the story to continue.Thank God my I'm dating a Greek girl, who's kind enough doing the translating .

    Way to go dude! thx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειστε κοσμο σας...Ξυπνατε ...χανομαστε ρεεεε.:-()

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O prolalisas exei tin epilogi na mi mas diavazei.
    It's a free country .

    Me ektimisi kai hairetismous apo Odessa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SAS EFXARISTO OLOUS GIA TA KALA SAS LOGIA.TA EROTHMATA POU BAZETE EINAI OLA POLY ENDIAFERONTA
    KAI SKOPEYO NA TA APANTHSO SYNTOMA - OMOS THELO NA DOSO MIA PIO OLOKLHROMENH APANTHSH.

    EFXARISTO KAI GIA THN YPOSTHRIXEI APO ODESSA AN KAI OMOLOGO OTI ME PROBLHMATHSE IDIAITERA H PROEIDOPOIHSH THS KOPELLAS OTI EIMASTE STON KOSMO MAS - THA EPANELTHO EF OLHS THS YLHS !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θεε μου νιωθω τοσο μικρή οταν σε διαβάζω ΑΕ
    Με εχουν πληγώσει πολυ στη ζωή μου και αναζητώ πια εναν πραγματικό αντρα για να του δοθώ ...

    Νυχτολουλουδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή