Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

...λιγο πριν φτάσουμε στον Μαυρίκιο

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ μέχρι τώρα ότι ο Εξορκιστής είναι το alter ego μου, όμως έτσι φαίνεται..

Επειδή δε πιστεύω , ότι όλες μας οι πράξεις έχουν αξιακές αναφορές .. ,να λοιπόν που και ο Εξορκιστής ακόμα πορεύεται συμφώνα με τις αναφορές αυτές και που, ναι,έτσι οι πράξεις του έχουν προφανώς κάποιο νόημα για αυτόν και νομίζω και για τους γύρω του ( όπως λέει και μια φίλη κάρμα ) - και πάντως σωστα γίνεται εδω αναφορά σε μια ηθική διάσταση της δράσης ( παραβλεπε εδω Hagakure , o κώδικας τιμής των Σαμουραι, παρουσιασμένο απο τον Y. Mishima )

Το ποιο ακριβώς είναι το νόημα των επιλογών αυτών ,αυτό δεν μπορώ να σας το πω εγώ - είναι δικό σας θέμα να το βρείτε .

Α ναι , και ο ήρωας υπάρχει ή μάλλον είναι πιθανόν να υπάρχει ..

Όσον αφορά τους προλόγους των επεισοδίων - και σας ευχαριστώ που θέτετε ένα ερώτημα , που απασχολούσε και εμένα - τα πράγματα έχουν ως εξής : είναι σαφές ότι το πεπρωμένο του ήρωα διαγράφεται στη βάση των εισαγωγικών αυτών ερωτημάτων - που φαίνεται να μέ απασχολούν ιδιαίτερα ..

Για όσους μας καταγγέλλουν ως απολιτικούς εξαρτάται με τι όρους αντιλαμβάνονται την πολιτική ..

Ευχαριστώ πολύ και τον ξενόγλωσσο αναγνώστη μας και φυσικά την κοπέλα του που μας μεταφράζει υπομονετικά κάθε εβδομάδα - της αφιερώνω το Talking Heads - And She Was!

Τέλος , εσύ που θέλεις Ελλήνους διανοητές - μα δεν κατάλαβες ακόμα ρε φίλε πόσο μας έχει επηρεάσει η Ασκητική του Καζαντζάκη στην διαμόρφωση της πλοκής ; και όσον άφορα την μουσική υπόκρουση άκου λίγο Τανταλίδη ( μεσ΄ στη νύχτα )- for starters!


please stay connected ....

1 σχόλιο:

  1. Emena me kalypses Ejorkisti.
    Eimai etoimi na se akolouthiso mexri to telos tis gis kai NAI eimai etoimi gia ola!


    Xanthia Sarantara

    ΑπάντησηΔιαγραφή