Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μαυρίκιος 34 - in memoriam

Και ξαφνικά ένα ιστιοφόρο προβάλλει στον ορίζοντα στους ήχους της εισαγωγής του ‘ both ends burning’ των Roxy Music - Θα μάθουμε αργότερα ότι πρόκειται για το ιστορικό μπάρκο προς το ελληνικό νησί της Σκιάθου ..

(Σημ. ο συγγραφέας αναφέρεται εδώ στο ατύχημα που είχε το 1979 ιστιοφόρο καθοδόν προς νησί της Σκιάθου, από το οποίο δεν γύρισε ποτέ κανείς ζωντανός , ενώ ο Καπετάνιος είχε προηγουμένως ειδοποιήσει τις λιμενικές αρχές από τον ασύρματο ότι στο κατάστρωμα του πλοίου είχε εμφανιστεί μια περίεργη φωτεινή οπτασία ) .

Στο κατάστρωμα στέκονται δύο δεκαεξάχρονοι ναύτες με χαρακτηριστικό μουσάκι τύπου Frank Zappa..

Τους λέει λοιπόν μια φωνή που οι ναύτες την αποκαλούν με δέος Britannica :

Θα συναντήσετε πολλά στο ταξίδι σας ναύτες.
Φιλοσόφους ,γιόγκηδες , ζωγραφική Ζεν , μόδιστρους , καρατεκα, βράδυα με τσάι earl grey μπισκότα Prinz και τους UK , μουσικούς - όχι αρκετούς τελικά , παραμυθάδες , επαναστάτες , τριτοκοσμικές ντίβες στο Κολωνάκι , γιάπηδες, πολιτικούς, γνησίους εκπροσώπους της Γερμανικής βιομηχανίας πορνό , πόρνες , μεγάλοι έρωτες , χαμένοι έρωτες….

Όμως κάτι θα μένει πάντα πίσω , ΟΧΙ επειδή θα νιώθετε ότι και καλά κάτι λείπει και ότι αυτό θα σας σπρώχνει σε νέες αναζητήσεις και περιπέτειες , ‘μια επιθυμία δηλαδή που θα συνθηκολογεί μέσα στην καθημερινότητα του καθενός’ - και τέτοιου είδους παπαριές …, αλλά απλά μάγκες επειδή σε όλη σας τη ζωή θα είστε επιβάτες σε αυτό το πλοίο για Σκιάθο!

Και οι δύο μέσα στην τρέλα - και ειλικρινά δεν ξέρω αν θα την παλέψετε μάγκες
Θα μπλέξετε όμως στην ζωή σας - ψηλέ σε βλέπω λίγο πιο φευγάτο , λογω αυτής της εμμονής σου εκτιμώ, να παίρνεις τους ανθρώπους στα σοβαρά και ιδιαίτερα τις γυναίκες που σε γουστάρουν .

Όταν περάσετε τα σαράντα πέντε θα έρθει η ώρα να περάσετε μια τρομερή απόφαση

Εξηγούμαι : Μια σύμπτωση θα σας φέρει ξανά κοντά μετά από χρόνια .
Θα είναι βέβαια η εποχή που όλα θα ταιριάζουν και όλοι θα συναντιούνται με τους πιο απίθανους ανθρώπους και θα συνομιλούν για λίγο - λες ; θα αναρωτιούνται (λίγο σημαίνει εδώ « λίγο πριν περιπέσουν εκ νέου σε αφάνεια».

Όλοι θα σε ακούν με ενδιαφέρον και θα σου μιλούν φιλικά, όμως θα σε επαναφέρουν ευγενικά στην τάξη όταν θα παρεκτρέπεσαι .

Σε αυτήν την φαντασιακή κατάσταση ΔΕΝ θα συναντήσετε μια μοιραία γυναίκα και τις τρίχες που βλέπουμε στις ταινίες – καθώς οι όμορφες γυναίκες θα συνεχίσουν να τρέχουν πίσω από γυμνασμένους πιλότους ..

Το όραμα διαλύεται στους ήχους του Morrissey The Last Of The Famous International Playboys ,ενώ ο Dragon κάτι κοιτάζει αποσβολωμένος όταν κατάχλωμος πέφτει στο πάτωμα και πριν ξεψυχήσει ψελλίζει …ήταν ο DJ …

7 σχόλια:

  1. Apories >
    tha ginei i myisi tis margot i oxi?to istioforo me tous zontznous nekrous-apaxthentes apo exogiinous tha katalixei na einai to pareaki toy mavrikiou?

    apo mr phantasy kai minousso se x-files.
    E file eisai gia ta sidera tis xeimarras.....

    ypografei o
    aganaktismenos anorthologistis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. agapite aganaktismene file,

    se efxaristo gia tis paratiriseis sou.
    kai se efxaristo akoma pou baineis ston kopo na meletas ta tragoudia i tous syggrafeis stous opoious parapempo - xoris na kanei kaneis afti tin proetoimasia den mporei na ginei koinonos tou mikrou mas prosopikou dramatos..

    tha pareis apantiseis se ola asap - se ola ektos apo to thema tis Margot , kathos tin perimeno na dosei ekeini tin dikia tis ekdoxi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα επρεπε να ντρεπεστε που σπιλωνετε συνειδησεις και οικογενειες αποδιδοντας ακολασιες σε ασχετα με εσας προσωπα.

    Η παραπομπη στο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.GR και η δημιουργια διαστρεβλωμενων εντυπωσεων για δηθεν επιληψιμες ενεργειες φερομενων ως αναγνωστων του μπλογκ, δεν σας τιμα.

    Παρακαλω να σταματησετε καθε σχετικο υπαινιγμο και να λετε ευθεως οτι πιστευετε, εφ οσον θεωρειτε οτι εχετε αποδειξεις, τις οποιες θα κληθειτε να παρουσιασετε, με οτι αυτο συνεπαγεται για τα δικαιωματα αμφοτερων των πλευρων και των τροπο που η καθε πλευρα επιλεξει με καθε νομιμο μεσο να υπερασπιστει.


    φιλικα

    ο....ανθοπωλης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καταλαβαμε καλα μας απειλείς ανθοπώλη ; ή μήπως είσαι εκείνος ο ατυχος επιχειρηματίας που μνημονεύεται στο δημοσίευμα ;

    Μάζεψε καλύτερα την γυναίκα σου και ασε τις τσαμπα μαγκιές ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλανασθε :

    Πλανασθε αγαπητε/οι μπλογκερς .
    Εννοουσα οτι μαζι με την "επιδοση εξωδικου" αποστελλουμε και "ανθη".

    Το χιουμορ σας στερεψε προφανως .
    Σας ευχομαι καλη συνεχεια, καθως χαρις σε ανθρωπους σαν εσας μπορουμε και εμεις να εχουμε δουλεια σε εποχες κρισης.."This is the end ..beautiful friend .." ακουγεται απο τα ηχεια ...καπου κοντα σας .Ανοιξτε τα αυτια σας γιατι τα ματια σας ειναι μαλλον.... "ερμητικα κλειστα".

    Τα υπολοιπα απο κοντα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Thee mou ola afta ginontai gia mena ..
    thelo na sas gnoriso apo konta romalaioi mou bloggers .

    XANTHIA SARANTARA

    ΑπάντησηΔιαγραφή