Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μαυρίκιος 31

( Πράγματι , η πραγματικότητα ορίζεται ως ένα σύνολο εν εξελίξει ευρισκομένων και συνάλληλα δρώντων πιθανών σεναρίων - για αυτό άλλωστε λένε ότι πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία ...)

Η ώ ρ α π ε ρ ν ο ύ σ e ε καθώς έπεφτε σιγά σιγά η χαρακτηριστική μεταμεσονύκτιος αμηχανία ( γιατι άραγε). Η πανσέληνος έλαμπε επάνω στον σκοτεινό Ινδικό χαράσσοντας φωτεινό μονοπάτι ..

Όσο περνούσε η ώρα ο Εξορκιστής συννέφιαζε και φαινόταν πολύ ανήσυχος …

Κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξη της ιστορίας ,όταν ο Εξορκιστής κοιτώντας επίμονα την Margot ζητούσε συγγνώμη για να επισκεφτεί την τουαλέτα στο άκουσμα του Moonlight Shadow του Mike Oldfield …the last time that ever she saw him carried away by a moonlight shadow...)

Ακούστηκαν πυροβολισμοί .. η παρέα σταμάτησε για λίγο την κουβέντα αλλά συνέχισε μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία …όλοι εκτός από την Margot ..and she couldn’t find how to push through….

Κανείς δεν τον ξαναείδε αλλά πολλά ακούστηκαν …

Μόνο ο Μηνούσος τον είχε δει εκείνο το βράδυ και ήξερε την αλήθεια , όμως σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια – ο καθένας μπαίνει στο καβούκι του και περιμένει να περάσει η θύελλα : πού οι έρωτες και τα μεγάλα λόγια , πού τα οράματα με τον Εξορκιστή ή τον Μηνούσο

Την άλλη μέρα το χάραμα η Margot ήξερε τι έπρεπε να κάνει .Κρυφά βγήκε από την καμπάνα της και κατευθύνθηκε στην αμμουδιά , ακριβώς στο σημείο που είχε εμφανιστεί ο Μηνούσος .

Την περίμενε η Maria Dolores , η καστανόξανθη συντρόφισσα του Εξορκιστή από την Managua για να την μυήσει ..Έλα της είπε κάπως ενοχλημένη από την απρόσμενη ομορφιά ..σε περίμενα.

Όμως η Margot δεν μπορούσε πια να ακούσει - όλα βλέπεις στην ζωή είναι θέμα timing –
και το προηγούμενο βράδυ είχε πάρει τις αποφάσεις της .

Δεν μπορώ άλλο ομολόγησε η Μαρία .. Χθες το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ και κατά το χάραμα βγήκα στην παραλία για να καπνίσω . Πρέπει να ήταν λίγο πριν το ξημέρωμα όταν ξαφνικά πρόσεξα ένα άνθρωπο να έρχεται το βάθος του ορίζοντα.

Το πρόσωπό του έμοιαζε να δονείται , μετά από λίγο όλο του το σώμα ,κατόπιν η θάλασσα και στο τέλος τα πάντα γύρω μου .Και από τότε νομίζω ότι δονούμαι και εγώ .Θέλω αυτή η περιπέτεια να σταματήσει και εγώ να γυρίσω στις διακοπές μου και εν τέλει στην ζωή μου .

Προτού να μιλήσει η Μαρία ένιωσαν δίπλα τους μια επιβλητική κοζάκικη παρουσία . Γυρνώντας ξαφνιασμένοι είδαν πίσω τους την Καλλίγραμμη να τις κοιτάζει οργισμένη εγώ τα μάτια της έμοιαζαν να βγάζουν φωτιές …

2 σχόλια:

  1. ma ti pairneis agori mou? XTC? Kai meis mazi sou kai... "pera apo to Mavrikio" !

    Oi fanatikes sou files etsi se theloun!Anoixe to gazi kai efyges milia!!

    K.P kai M.D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. File sto xanapame : stamata na grafeis giati tha ginei zimia..
    Se diabazoun paidia afilotime!

    ΑπάντησηΔιαγραφή