Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τελευταία διαμαρτυρήθηκαν πολύ καλοί φίλοι για αυτό το χάος που επικρατεί σε αυτό που κατ ευφημισμόν ονομάζουμε θεατρικό διήγημα (?)

Η αλήθεια φίλοι μου είναι ότι η θλιβερή μας ιστορία άρχισε αρκετά πριν αυτή προσλάβει την απροσδόκητη δημοσιότητα των ημερών μας .

Συγκεκριμένα άρχισε πριν 35 πράξεις (και πράξη σημαίνει εδώ μια ολοκληρωμένη περίοδο ζωής).

Τότε που ο Εξορκιστής, η Maria Dolores, η Καλλίγραμμη , ο Δραγων και οι σύντροφοι τους αγωνιζόντουσαν να διασώσουν το μικρό ένοχο μυστικό τους - που ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι είναι - και πράγματι αυτό το μυστικό που ο καθένας ξέρει ότι υπάρχει βαθιά μέσα του, μπορεί να κάνει την διαφορά ..

Ανατρέξατε λοιπόν φίλοι στις πρώτες μέρες του βλόγου μας και πολλές από τις ερωτήσεις σας θα απαντηθούν .

Στην πράξη μόνο η Margot είναι ο μόνος αξιόλογος χαρακτήρας που θα μπορούσε να σας προκαλέσει κάποια σύγχυση - και μένα μου προκαλεί ακόμα και τώρα - ενώ οι υπόλοιποι χαρακτήρες είχαν πάρει την θέση τους στο έργο από την αρχή

Ο δε Μηνούσος δεν είχε τελικά φυσική υπόσταση , αλλά ήταν μια ξεχωριστή πραγματικότητα όπως κατεγράφη από δυο δεκαεξάχρονους ..

Αξίζει ομως να σημειωθεί εδώ ο ρόλος της Καλλίγραμμης στο μικρό μας δράμα!

Στην αρχή σιωπηλή και διακριτική στο τέλος απόλυτα ερωτική και κτητική .

Αξίζει δε να σημειωθεί - γιατί είναι η αλήθεια – ότι η Καλλίγραμμη αποτέλεσε πάντα για μένα την κύρια πηγή έμπνευσης της « Επιστροφής» και μου έδωσε την δύναμη να ξεπεράσω εκείνα τα χρόνια που θεωρώ με απόσταση την χειρότερη περίοδο στην ζωή μου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου