Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μαυρίκιος 35 - still 15 to go!

( Η αυλαία σηκώνεται και η μουσική που ακούγεται είναι το Morrissey - the last of the famous international playboys –το ίδιο τραγούδι που ακουγόταν στο τέλος της πρώτης πράξης ...Καθώς όμως τα φώτα δυναμώνουν καταλαβαίνουμε ότι ενώ βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο γνωστό μπαρ στις βορειοδυτικές ακτές του Μαυρικίου , οι πρωταγωνιστές μας φαίνονται γερασμένοι!!! – σαν να έχουν περάσει ας πούμε 30 χρόνια από το προηγούμενο ταξίδι τους εδώ – ενώ o Morrissey συνεχίζει να τραγουδά the first of the band to die…

Στην πολυπληθή παρέα των Ελλήνων που συνεχίζουν να προσέρχονται στο νησί , για να εορτάσουν την επέτειο της εξαφάνισης του Εξορκιστη έχουν ειδοποιηθεί και παρευρίσκονται πολλοί φίλοι και θαυμαστές από όλο τον κόσμο..

Έμπαιναν , έμπαιναν , έμπαιναν - πάει η όμορφη βραδιά , τα sexy εσώρουχα και τα όμορφα αρώματα - ποια φόραγε αλήθεια Cαlvin Klein - όλα χάνονται μέσα σε μια ακαθόριστη ομάδα από περαστικούς και περαστικές καλούς φίλους ή φίλες και groupies .. Αυτό θα ήταν το τελευταίο κεφάλαιο που επέλεξε ο Εξορκιστής για να κλείσει την ιστορία …)


Δημοσιογράφος : ..Και τι σας έλεγε λοιπόν ; ...

Margot: ...Δεν πρόλαβε να μας πει και πολλά .Βιαζόταν να φύγει βλέπεις .....

Maria Dolores : ( αδιάφορα δήθεν , άλλα κατά βάθος ακόμα πικαρισμένη) : ...Τι κάνει λοιπόν η Περσίδα ;

Margot : Δεν είναι πια μαζί . Έχουν χωρίσει εδώ και χρόνια. Τελευταία παντρεύτηκε μια καλλίγραμμη Ουκρανή , την Ειρήνη , που είχε γνωρίσει πρόσφατα σε κάποιο ερευνητικό του ταξίδι.

Δημοσιογράφος : Εκείνο που κανείς μας δεν κατάλαβε ποτέ ήταν η συμπεριφορά του Dragon.

Ξανθιά Σαραντάρα : Και όμως είχε και αυτός πάντα εκείνο το ονειροπόλο βλέμμα ...σαν να σχεδίαζε κάτι ..

Ανώνυμος : Μπα από την πρέζα ήταν, ... ο αλήτης ...

Κατσένης ( καθηγητής του Εξορκιστή από το Γυμνάσιο) : Τίποτα... ήταν και οι δύο πάντα χαμένα κορμιά , όλο ύφος και εξυπνάδα ...Έτσι έκανα και εγώ τον έξυπνο...

Maria Dolores : Πως κλείνει τελικά έτσι απλά ο κύκλος της ζωής , πάντα περίμενα ότι κάποιος θα με ειδοποιούσε ....( και ξαφνικά με θυμό) : ελάτε κυρίες μου ας κάνουμε κάτι εδώ - τώρα .

Margot ( εμφανώς ενοχλημένη ) : Ίσως να πρέπει να πάμε για ύπνο ...αύριο έχουμε μακρύ ταξίδι...

Χρήστου : Νομίζω φίλοι μου ότι η εξαφάνιση του Εξορκιστή δεν σας ενδιαφέρει κατά βάθος - ομολογήστε το : οι διακοπές στον Μαυρίκιο δεν κοστίζουν ιδιαίτερα, υπάρχει μάλιστα μια βολική και σχετικά σύντομη πτήση από Αθήνα , μέσω Ντουμπάι , που δεν παίρνει πάνω από 7 ώρες .Η εξαφάνιση είναι απλώς μια αφορμή για σας , για να ζήσετε την τελευταία περιπέτεια της βαρετής ζωής σας.

Σκηνοθέτης Ιωάννης Γεωργίου : ( λίγο μπλαζέ , με την αυτοπεποίθηση που δίνει στους ανθρώπους η ενασχόληση με την τέχνη) ...ή την πρώτη και τελευταία ...Την τελευταία φορά που τον είχαμε συναντήσει εδώ είχαμε μόλις τελειώσει την σάουνα μας και τρώγαμε όλοι μαζί με όρεξη ένα κλαμπ σάντουιτς. Σε λίγο θα χωρίζαμε , αυτός θα γύρναγε στην Αθήνα και εγώ θα έμενα στον Μαυρίκιο , φιλοξενούμενος της οικογένειας του φοιτητικού μου έρωτα , που ωστόσο ζούσε στην Ινδία με τον Ινδό επιχειρηματία σύζυγο της.

Νιώσαμε πολύ παράξενα όταν χωρίζαμε και νομίζω ότι αν και συναντηθήκαμε και μεταγενέστερα πολλές φορές , τότε ήταν που χώρισαν οι δρόμοι μας . Το νιώσαμε και οι δύο σε μια μικρή αναλαμπή , άλλα σύντομα το ξεχάσαμε . . .

Maria Dolores : Ακούστε : Όλοι εδώ λάβαμε πριν ένα μήνα την ίδια επιστολή που μας καλούσε στο Μαυρίκιο ¨αν θέλαμε να μάθουμε νέα του...” Εγώ τον αναζητώ εναγωνίως καθώς ψάχνω εδώ και χρόνια τον Δραγωνα και ξέρω ότι οι δύο άνδρες μιλάνε που και που στο τηλέφωνο. Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες..Πιστεύω ότι μιλώντας εδώ μεταξύ μας , ίσως να εντοπίσουμε τον αποστολέα του μηνύματος .

Ανώνυμος Μ : Πάντως η πολιτεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον εντοπισμό τους. Πιστεύουμε ότι αυτά που έλεγαν και κυρίως αυτά που έγραφαν προκάλεσαν την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος το 2010 και την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση των Επτανήσων , της Κρήτης και την κατάληψη των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων από τον Τουρκικό ζυγό .

( τα φώτα χαμηλώνουν , η αυλαία κλίνει και γίνεται διάλειμμα)

2 σχόλια:

  1. ο θεός να συγχωρέσει τον δράγωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δράγωνα επέλεξες να φύγεις απο κοντά μας πολύ πριν τον βιολογικό σου θάνατο απο ανακοπή εκείνο το μοιραίο βράδυ στον Μαυρίκιο !

    οι μαθητές σου δεν θα στο συγχωρήσουν ποτέ - ασε λοιπόν κατα μέρος τις επικλήσεις του Θείου γιατι δεν σε ξεπλένει τίποτα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή