Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

............
Ρωτάει ο γείτονας της διπλανής πόρτας ποιος είναι αυτός που έχει βγει και ρημάζει τα κέντρα των πόλεων και θρηνεί υποκριτικά για το θάνατο του 15χρονου Γρηγορόπουλου -που ξεδιάντροπα όλοι έχουν οικειοποιηθεί ως «Αλέξη», ενώ συνεχίζουν ανεμπόδιστοι τη ζωούλα τους- και το θάνατο του εμποράκου, τον οποίο, επίσης, έχουν γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι, στους θρήνους είμαστε εύκολοι σε τούτη τη χώρα.

Αυτός, λοιπόν, που καίει και καταστρέφει είναι ο πληρωμένος προβοκάτορας της αποσταθεροποίησης, ο άδολος έφηβος της αμφισβήτησης, ο μπαχαλάκιας της αδρεναλίνης, ο περιθωριοποιημένος της οικονομίας. Ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς να γνωρίζονται.

Αλλά, αυτός που πυροδοτεί την καταστροφή είναι το κράτος μιας κομπλεξικής εξουσίας, που με την καρέκλα και το κουμπούρι μετατρέπει το τίποτε σε κάτι. Είναι το κράτος μιας διαφθοράς, που με την εξαγορά και την πελατεία μετατρέπει τον πολίτη σε συνεργό σ' ένα έγκλημα εναντίον του ίδιου του εαυτού του και των ίδιων των παιδιών του.

Οφρουρός που πυροβόλησε στα Εξάρχεια είναι ο πατέρας, ο ταμίας, ο οδηγός, ο προϊστάμενος, ο δάσκαλος, ο πολιτικάντης, ο δικαστής, ο κάθε καρεκλοκένταυρος μιας οποιασδήποτε εξουσίας, ο κάθε κομπλεξικός, που θέλει να επιβάλει το δικό του λόγο και τρόπο, και που δεν αναγνωρίζει τίποτε άλλο από τον ίδιο του τον εαυτό και τις δικές του μωροφιλοδοξίες.

Είναι ο μπάτσος μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.



Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2008

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα αγαπημένη Λόλα.
    Αποφάσισα τι θα γίνω όταν μεγαλώσω.
    ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ!!!! Μιας και θα προκηρυχθούν χιλιάδες θέσεις για την κάθαρση της ΕΛ.ΑΣ. από τα μπατσόνια!!!!!!!!!!!!!

    Bob the Builder is back!!!!!!!

    kiss kiss kiss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ Λόλα, αυτές τις 2 βδομάδες που έλειψα, με έκανες περήφανο! Χαίρομαι ειλικρινά για ό,τι ανέβασες! Χάρηκα τρελά και για ό,τι ανέβασαν οι skotouls, dirladada, Zagor, Anonymoi Exorcistes και DRAGON. Με έφτιαξαν επίσης και τα σχόλια όλων όσων παρακολουθούν το βλογ. Μπράβο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κέλσο, τουλάχιστον με τα τελευταία γεγονότα ξυπνήσαμε και μεις που κοιμόμασταν αλλά και κάποιοι άλλοι που βρίσκονταν σε κώμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή