Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΛΕΚΙΝΩΝ

Καταθέτουμε σήμερα με υπευθυνότητα έναν προϋπολογισμό αναπτυξιακό.
(.. Είναι βασικώς αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός μας…)

Δεν πρόκειται να θυσιάσω το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να είμαι ευχάριστος ή να διασφαλίσω ψήφους
(.. Δημοκρατία σημαίνει άσκησιν υπευθύνου εξουσίας εκ μέρους των εντολοδόχων του λαού προς ικανοποίησιν του δημοσίου συμφέροντος, ανεξαρτήτως του εάν η έκφρασις των ενεργειών, προς διασφάλισιν του δημοσίου συμφέροντος, θα ικανοποιήσει την άλφα, βήτα ή γάμμα τάσιν, προκειμένης της επομένης εκλογής, προκειμένης της επομένης ψηφοθηρίας, δημοκοπίας….)

Εκάναμε ότι μπορούσαμε για την διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της χώρας.
(.. εις τον τομέα της Δημοσίας Τάξεως και Ασφαλείας, αντιμετωπίσαμεν πάσαν απόπειρα εμφανισθείσαν προς διασάλευσιν της ειρηνικής και εν ασφαλεία ζωής των πολιτών μας…)

Στην Ελλάδα η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει.
(…η Ελλάς έχει περισοοτέραν και ουσιαστικοτέραν δημοκρατίαν από πλείστας χώρας, αι οποίαι αρέσκονται εις επίδειξιν δημοκρατικής ευαισθησίας…)

Δημιουργήσαμε μια Ελλάδα ισχυρή και υπερήφανη.
(.. Είμεθα σήμερον περισσότερον υπερήφανοι, περισσότερον αισιόδοξοι, περισσότερον ισχυροί. Και τούτο οφείλεται εις την γενικήν βελτίωσιν των συνθηκών της υπάρξεώς μας..)

Γνώμονάς μας είναι ένας και μόνο: Το κράτος για τον πολίτη
(… Σύνθημα και επιταγή είναι: Το Κράτος δια τον πολίτην…)

Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
(..Είναι μακρά και εδραία η φιλία, ήτις συνδέει τας Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής και την Ελλάδα…)

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα ένα κράτος ισχυρό στον διεθνή στίβο, αναγνωριζόμενο ως ένας σημαντικός παράγοντας στην διεθνή οικονομική και πολιτική αρένα.
(.. εις τον διεθνή χώρον η Ελλάς εμπνέει σεβασμόν αλλά και αναγνώρισιν, αναγνώρισιν του ρόλου της, τόσον δια την διεθνή ειρήνην, όσο και δια την εν γένει αντιμετώπισιν των διαφόρων προβλημάτων της ανθρωπότητος…)

Επιτέλους θεσμοθετείται στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χωροταξικού σχεδιασμού.
(.. πρέπει η χώρα μας να αναπτυχθεί επί ενός παραδεκτού χωροταξικού σχεδίου..)

Οι κληρικοί δεν είναι πολιτικοί και θα πρέπει να περιορίζονται στον ρόλο τους.
(.. ο ρόλος του κληρικού δεν είναι επάγγελμα. Δεν είναι καν ρόλος διδασκάλου. Είναι ρόλος ψυχοπλάστου, ανθρωποπλάστου….)

Ο Πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι κύρια προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου θα αποτελέσει ο τομέας της υγείας.
( …κυρίαν προσπάθειαν δια την κοινωνικήν ανάπτυξιν κατά το ερχόμενον έτος θα αποτελέσει ο τομεύς της υγείας….)

Θα πρέπει καταρχήν να αντιληφθούμε ότι μερίδιο ευθύνης για την σημερινή τραγική κατάσταση φέρουμε όλοι.
(… δια την κατάστασιν του παρελθόντος πταίομεν όλοι. Και είναι ανάγκη να το αντιληφθώμεν, εάν επιθυμούμεν να θεραπεύσωμεν τας αδυναμίας, εάν επιθυμούμεν να συγκροτήσωμεν Πολιτείαν κατά το Σύνταγμα, δυναμένην να αντιμετωπίση τα προβλήματα της περιόδου, τα οποία καλείται να καλύψη…)

Η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας έκαναν με υπευθυνότητα την δουλειά τους.
(.. Εξ ονόματός σου, Ελληνικέ Λαέ, απευθύνω προς τα Σώματα Ασφαλείας και γενικώς προς τις Δυνάμεις Εθνικής Ασφαλείας ένα μεγάλο «εύγε» δια τας υπηρεσίας, τας οποίας προσφέρουν, καλύπτουσαι πάντας ημάς ελευθέρους εις την δράσιν μας δια την ανάπτυξιν της Πατρίδος μας….)


Οι εντός παρενθέσεως δηλώσεις αποτελούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Γεωργίου Παπαδόπουλου «Το Πιστεύω Μας», Τόμος Ζ, Αθήνα, Απρίλιος 1972.
Οι με έντονη γραφή δηλώσεις, παρότι μου φαίνονται πιο πρόσφατες και οικείες, εντούτοις αδυνατώ να θυμηθώ σε ποιους αποδίδονται. Θα βοηθήσει κανείς???

9 σχόλια:

  1. Τι να πω, ρε Δράγωνα, που τα λες όλα πανάθεμά με! Όσο το Νεοελληνικό κράτος θα είναι ξενόδουλο και η "Ελληνική Πολιτεία" θα αντιμετωπίζει τους πολίτες της ως ηλίθιους και ως εχθρούς, οι δηλώσεις των "πολιτικών" της θα είναι πανομοιότυπες και ταυτόσημες, ανεξαρτήτως αν έχουμε χούντα ή "κυνοβολευτική δημοκρατία"! Και δεν έχω κάνει ορθογραφικό λάθος στο "κυνοβολευτική δημοκρατία"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Οπου Γιώργος και μάλαμα!
    -Γειά σου Κέλσο, φίλε μου λογοπλάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έπρεπε αυτη η αντιπαραβολή να αναδημοσιευθει σε εκατομμύρια αντίτυπα να την επικράτεια . Θα ήθελα εδω να σας προκαλέσω σοφοί φίλοι Δραγωνα , Κελσιε , Λολα και Ζαγόριεκαι λοιποί ..

    Φυσικά και είμαστε μάρτυρες μιας εξέγερσης .Η φαντάζοσασταν ποτε οτι μια επανάσταση στην χώρα μας θα γινόνταν στη βάση των δικών μας μέτρων και όχι με ορους μοντερνου lifestyle ???

    Ομως ετσι εχουν τα πράγματα εδω και τώρα και έτσι έχουμε δυο δυνατότητες : ή να κατεβούμε και εμείς στο δρόμο ή να συνεχίσουμε να καθόμαστε στα σαλόνια μας και όπως έλεγε ο Πανούσης να μοιάζουμε σαν κάτι γκομενούλες του 40 που ράβουν κάλτες για το μέτωπο.

    Αυτά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατε Εξορκιστή
    έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα όσα αναφέρεις.
    Στο δίλημα που θέτεις ή στους δρόμους ή στο πλέξιμο εγώ επιλέγω το πρώτο (όπως πολλοί από εμάς) χωρίς όμως και να το εφαρμόζω στην πράξη (όπως πάρα πολλοί από εμάς). Αρα τι κάνω; Κάθομαι σπίτι και πλέκω κάλτσες. Και όσοι ισχυριστούν οτι υπάρχει και τρίτος δρόμος ας καθήσουν κι αυτοί πιο αναπαυτικά στο σαλόνι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μικρή μου Λόλα, σε ευχαριστω για το feedback: μήπως να δοκίμαζες αρχικα να περάσεις απο απo την οδό Τζαβέλλα στα Εξάρχεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε Εξορκιστή όπως είπα και στον Κέλσο:
    Τουλάχιστον με τα τελευταία γεγονότα ξυπνήσαμε και μεις που κοιμόμασταν αλλά και κάποιοι άλλοι που βρίσκονταν σε κώμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς Εξορκιστές και Lola μου και εγώ καναπέ κάθομαι! Θα ήθελα να αντιδράσω διαφορετικά, αλλά τελικά κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να ξυπνήσαμε με τα τελευταία γεγονότα, ακόμα κι ας είμαστε αναπαυτικά αραγμένοι στους καναπέδες μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε λίγο καιρό θα ξαναπέσουμε και πάλι σε μαζικό λήθαργο, είναι δυστυχώς στη φύση μας. Κι όταν κάποια στιγμή έρθουν πραγματικά τα πάνω κάτω και πάλι θα βρεθούμε απροετοίμαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Ζαγκορ
    είναι σίγουρο οτι θα πέσουμε ξανά σε λήθαργο,
    αλλά θέλω να ελπίζω οτι κάτι θα έχει βγεί από όλη αυτή την ιστορία. Οτι κι αν είναι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή