Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Η LOLA, Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Καθόταν ήρεμος σε ένα ερημικό internet cafe της Σαλονίκης όπου και έκανε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του. Έπινε αργά αργά και απολαυστικά το Starxidiamοl του και σκεφτόταν, αν θα πάρει τηλέφωνο τον Zagor μιας και βρισκόταν στα μέρη του. Αποφάσισε να μην τον ενοχλήσει, καθώς γνώριζε καλά ότι ο Zagor ήταν σκασμένος, επειδή δεν κατόρθωσε να πείσει τον μεγάλο παιχταρά Μπαλάφα να παραμείνει στον ΠΑΟΚ.

Και εκεί που σκεφτόταν τι στον πούτσο να κάνει τις 3 ελεύθερες ώρες που διέθετε, αντίκρυσε αυτό που ούτε η διεστραμμέμη φαντασία του Δράγωνα δε μπορούσε να σκαρφιστεί! Τη φράου Ζιμπελίνε αγκαλιά με τον Όσιο Κούγια κάτω από την αψίδα της Καμάρας! Σκέφτηκε ότι μάλλον έχει ανεβάσει πυρετό και βλέπει σαν την Ελένη Λουκά οράματα! Πλησίασε πιο κοντά. Κι όμως ήταν αλήθεια! Ο Όσιος Κούγιας και η φράου Ζιμπελίνε φιλιόντουσαν με γλώσσα σαν δύο ερωτευμένα πιτσουνάκια! Έκθαμβος και απορημένος αποφάσισε να ενημερώσει πάραυτα τη Lola. Έξω φρενών με την αποκάλυψη, η Lola του είπε ότι εκείνη είχε στείλει τη φράου Ζιμπελίνε να μαζέψει ρίζες Ginseng στο Νεπάλ και ότι είχε χάσει τα ίχνη της εδώ και 3 μέρες. Έβαλα τη Νικολούλη να βρει τη Ζιμπελίνε κι αυτή η καριόλα πηδιέται με τον Κούγια, αναφώνησε έξαλλη η Lola! Ακούγοντας την Lola να ουρλιάζει στο τηλέφωνο ένιωσε βέβαιος για το επόμενο βήμα του. Θα γινόταν η σκιά του βλάσφημου ζευγαριού.

Τους ακολούθησε καμιά ώρα καθώς αυτοί περιδιάβαιναν άσκοπα τη συμπρωτεύουσα. Ξάφνου τους είδε να πατούν το κουδούνι μιας πολυκατοικίας στην Άνω Τούμπα. Τους άφησε να ανέβουν πάνω και κοίταξε τα ονόματα στα κουδούνια. Ένα ξεχώριζε: Μαξ Μέρτεν. Έκανε μερικά δευτερόλεπτα να συνειδητοποιήσει τι σήμαινε αυτό το όνομα, αλλά όταν το κατάλαβε, ανατρίχιασε! Ως γνωστόν ο Μαξ Μέρτεν ήταν υπεύθυνος για το θάνατο 56.000 εβραίων της Θεσσαλονίκης. Ανέβηκε στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας όπου και βρισκόταν το διαμέρισμα του Μέρτεν. Άνοιξε την πόρτα της ταράτσας με τσιμπιδάκι και πέρασε με ένα αεροπλανικό άλμα στη βεράντα του Μέρτεν. Η μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτή. Έστησε αυτί και τους άκουσε να μιλάνε. Ο Μέρτεν έδινε οδηγίες στο ζευγάρι:

" Κάντε αυτό που πρέπει. Για να μπορέσω να ξεθάψω το θησαυρό των εβραίων, σύμφωνα με τις οδηγίες του παππού μου, χρειάζομαι ηρεμία. Και για να έχω την ηρεμία μου, χρειάζομαι να επικρατεί στην Ελλάδα χάος. Κούγια εσύ πρέπει να βάλεις τους μπάτσους να σκοτώσουν και άλλον πιτσιρικά. Και μετά να αναλάβεις την υπεράσπισή τους επιμένοντας και πάλι ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε κοσμοσφαίρα του Πούτιν. Εσύ Ζιμπελίνε, δε νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να πείσεις τον πρωθυπουργό Καρα- Αμαν- Αλή να κάνει τα στραβά μάτια. Η Gestapo τον κρατάει εδώ και χρόνια. Άλλωστε για αυτό και ο παππούς Καραμανλής αποφυλάκισε τον δικό μου παππού μέσα σε 7 μήνες"...

Δε χρειάστηκε να ακούσει κάτι άλλο! Τώρα πλέον ήξερε. Η χώρα αντιμετώπιζε ασύμμετρη απειλή. Ο Μέγας Πολύδωρας είχε δίκιο! Η Μαύρη Διεθνής ήταν κρυμμένη πίσω από όλα και ο Κούγιας με τη Ζιμπελίνε αποτελούσαν μίσθαρνα όργανά της. Αχ, ρε Lola, τόσα χρόνια εκτρέφεις το αυγό του φιδιού! Ή μήπως είσαι και εσύ φίδι;

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους , στις φλέβες μας τρέχει παλι αίμα και νιώθουμε να ζωντανεύουμε διαβάζοντας την ανταπόκριση του Κέλσου απο την Θεσσαλονίκη.

    Κέλσε επιτέλους επανήλθες . Απο αύριο θα είμαι και εγω εκεί με εκτενές ρεπορτάζ για το όραμα του ποινικολόγου Ρούγια και τον νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με την πρώην συζυγό του Βγαλτίδου..

    Φοβάμαι τέλος ότι θα πρέπει πια να συνηθήσουμε να ζούμε χωρίς τον αγαπημένο μας δάσκαλο Δράγωνα . Ως οι τελευταίοι ζωντανοί μαθητές του ας προσπαθήσουμε να τον τιμήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή