Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η κυβέρνηση πενθεί

Η κυβέρνηση πενθεί
Του Αλέξη Καλοκαιρινού
Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ και θερμοκέφαλος μπάτσος σκότωσε τον δεκαπεντάχρονο Αλέξη. Το κράτος, η Πολιτεία και η Αστυνομία πενθούν πρώτοι απ΄ όλους. Μέσα στο πένθος τους, αφήνουν να καίγονται τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά. Αφήνουν την οργή για τη δολοφονία να αναμειχθεί με την οργή για τις καταστροφές. Όταν το μείγμα της οργής φτάσει στη σωστή αναλογία, η κυβέρνηση θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της προσδοκώντας το αντίστοιχο πολιτικό όφελος. Μια δόση ανεξέλεγκτης βίας εγγράφεται στις ανοχές του συστήματος, που προστατεύεται εκφράζοντας ενοχές και επιτρέποντας την εκτόνωση των αποκλεισμένων, τους οποίους με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνει. Υπό αυτήν την έννοια, η ανεξέλεγκτη βία είναι ελεγχόμενη. Αλλά το πολιτικό διακύβευμα παραμένει ο προσεταιρισμός (δηλαδή, ο έλεγχος) της μεσαίας τάξης. Η κυβέρνηση μπορεί να φαντασιώνεται έναν μικρό Μάη του ΄68 μέσα στον Δεκέμβρη του 2008, για να ανακάμψει πολιτικά. Αλλά και οι αντίπαλοί της δεν είναι ανυποψίαστοι εξωσυστημικοί. Ο καθένας πενθεί με τον τρόπο του.
ΤΑ ΝΕΑ - 8 Δεκεμβρίου 2008

4 σχόλια:

  1. Ο επανακάμψας Κέλσος πενθεί μαζί με τους φίλους του Lola και Εξορκιστή το χαμό του 15χρονου πιτσιρικά και δυστυχώς νιώθει δικαιωμένος ως προς την αχρηστία των Ελλήνων πολιτικών. Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό. Θα παρακολουθήσω με αηδία τα κροκοδείλια δάκρυα που θα χύσουν οι γίγαντες της πολιτικής πάνω από τον τάφο του μικρού και πάνω από τα κατεστραμμένα μαγαζιά, αυτοκίνητα, πολυκατοικίες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχει ο Καλοκαιρινός! Όλα για τα ψηφαλάκια, χωρίς καμία αιδώ! Δε νιώθω μόνο αμήχανος, αλλά βαθύτατα προσβεβλημένος και εξοργισμένος. Άλλωστε όπως είπε ο μέγας Τζίμας, σε μία τεράστια στιγμή ανάληψης πολιτικών ευθυνών: "Ο εν λόγω αστυνομικός διορίστηκε το 99 επί ΠΑΣΟΚ! Το ΠΑΣΟΚ τον εκπαίδευσε! Εμείς απλά τον παραλάβαμε"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι , ο ΤΙΤΑΝΑΣ του νεοδημοκρατικού διαφωτισμού , Υπουργός Τζίμας προέβει και σε μια αλλη δήλωση που θα δημοσιεύσει σε λίγο και κατ΄αποκλειστικότητα ο Ρελλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή