Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Κανόνες παιχνιδιού

Μια που ο βλογαδμινιστράτορας δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και δεν περιφρουρεί σωστά το βλογ και τα ενεργά μέλη του, είμαι αναγκασμένος να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Η κριτική είναι δεκτή από όπου κι αν προέρχεται όταν είναι καλόπιστη και τεκμηριώνεται. Όσον αφορά όμως υποδείξεις, ξεκαθαρίζω ότι δέχομαι μόνο από τον Δράγωνα, που ως υπεραιωνόβιος είναι και ο μεγαλύτερος και ο σοφότερος εδώ μέσα και κατ’ εξαίρεση σε επιμέρους τομείς όπου κάποιος αποδεδειγμένα εξειδικεύεται, π.χ. σε ιατρικά θέματα δέχομαι υποδείξεις από τον Χερ Άρτστ, σε θέματα πελατειακών σχέσεων από τον Σκωτούλη κ.ο.κ.

Όσον αφορά λοιπόν τα θέματα που προσφάτως απασχολούν τη δημοσιότητα και ως εκ τούτου και το πάντα επίκαιρο και στον παλμό των γεγονότων βλογ μας, ο μόνος που δικαιούται να μου κάνει υποδείξεις πέραν του Δράγωνα είναι ο Κέλσος, που γνήσια εκφράζει την αντίσταση και την κόντρα με το κατεστημένο (με εξαίρεση το λάθος δρόμο που έχει πάρει στα αθλητικά).

Σε όσους άλλους διαρρηγνύουν δήθεν τα ιμάτιά τους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αφουγκράζονται το σφυγμό των 15χρονων ενώ βρίσκονται στο κέντρο των συστημάτων εξουσίας που αναπαράγουν τα αίτια των γεγονότων αυτών, σε όσους βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από ένα βλογ και πίσω από το μανδύα της ανωνυμίας να γράφουν πράγματα που αλλιώς δεν τολμούνε να τα πούνε γιατί τα αφεντικά τους θα τους πούνε να περάσουν από το λογιστήριο, σε όσους μόλις βρουν λίγο τα δύσκολα ξεχνάνε κάθε κανόνα δεοντολογίας και στήνουν πλεκτάνες λογοκρισίας, σε όλους λοιπόν αυτούς επιστρέφω τις υποδείξεις τους και τους διαμηνύω ότι θα συνεχίσω να γράφω αυτά που πιστεύω χωρίς να με ενδιαφέρει αν δε χαϊδεύονται τα αυτιά ορισμένων.

Για να μη λολαθούμε τελείως δηλαδή…

14 σχόλια:

  1. Φίλε Ζαγόριε,

    Στην απίθανη περίπτωση που η τελευταία ανάρτηση σου αφορά και εμένα θα ήθελα σε παρακαλώ να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος.Αλλωστε είπαμε τουλάχιστον εμείς να μην χάνουμε ποτέ το χιούμορ μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε Ζαγκορ
    διάβασα αυτά που γράφεις και ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα μαζί σου. Δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος ή η κάθε τυχάρπαστη (λέγε με ΛΟΛΑ) να κάνουν υποδείξεις και να παριστάνουν τους τιμητές και τους αυτόκλητους υπερασπιστές 15χρονων κλπ.
    ΟΜΩΣ σχετικά με τις πλεκτάνες λογοκρισίας που αναφέρεις, αυτές είναι θεμιτές οταν πρέπει να προστατευτεί ένα αθώο πλάσμα που μέρα νύχτα δουλεύει τον τροχό. ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ αγαπητέ ΖΑΓΚΟΡ πως δεν έχεις συμμετάσχει και εσύ στην "απλή μέθοδο των τριών" που διέφθειραν (προ αμνημονεύτων χρόνων) μια αθώα παιδούλα.
    Φίλτατε Ζαγκόρ,
    σε συμβουλεύω να μην εμπιστεύεσαι άκριτα ούτε τον Δράγωνα, ούτε τον Χερ Άρτστ (ποιός είναι αυτός; - και αν είναι αυτός γιατί τον αποκαλείς έτσι;). Ο Δράγωνας είναι σκοτεινός τύπος και το οτι είναι υπεραιωνόβιος τον κάνει μεν σοφότερο αλλά τον μετατρέπει ταυτόχρονα σε έναν επικίνδυνο ιντριγκαδόρο. Μπορεί να κάνει το ασπρο μαύρο με ολέθριες συνέπειες για το Γκρίζο.
    Σε πληροφορώ οτι ο Χερ Άρτστ (αν είναι αυτός που νομίζω) είναι ένα αδίστακτο άτομο που θυσιάζει τα πάνταντά στο βωμό των σαρκικών απολαύσεων.

    Οσο για τον Κέλσο, ίσως θα έπρεπε να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Ανθρωπος που ακούει μόνο κλασσική μουσική Θεωρώ οτι είναι το λιγότερο συντηρητικός και η αντίσταση που προβάλει κόντρα στο κατεστημένο είναι εντελώς φαινομενική, αφού είναι γνωστό οτι τα έχει βρεί με την εξουσία και τα αφεντικά. Και η οποιαδήποτε αντίδραση του είναι σικέ για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πραγματικών αγωνιστών και αντιεξουσιαστών...

    Φίλτατε ΖΑΓΚΟΡ
    ο μόνος τον οποίο θα πρέπει να εμπιστεύεσαι τυφλά είναι o Skotouls. Είναι άνθρωπος ανιδιοτελής και καθαρός. Δίνει νόημα στην έννοια αλτρουιστής καθώς λειτουργεί μόνο για το καλό των συνανθρωπών του. Το γεγονός οτι είναι πανέξυπνος τον κάνει πιό γοητευτικό γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το πόσο Ρέλλος είναι...

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι και εγώ ένα γρανάζι της μηχανής όπως ΟΛΟΙ ΣΑΣ! Είμαι κότα όπως ΟΛΟΙ ΣΑΣ! Συγγνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατε Ζαγόρ, σε ευχαριστώ πολύ! Όπως ξέρεις δε μου αρέσει να κάνω υποδείξεις σε κανένα, πόσο μάλλον σε εσένα! Έχεις μυαλό, γνώση και άποψη. Και παρόλο που οι απόψεις μας στα αθλητικά είναι διαμετρικά αντίθετες, η παρουσία και των δυο μας στα γήπεδα μας έχει καταστήσει πάμπολλες φορές αυτόπτες μάρτυρες αναίτιας αστυνομικής βίας. Οπότε διαθέτουμε τις προσλαμβάνουσες για να κρίνουμε. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε μικρή σημασία έχει. Ένα έχει σημασία: Κάτω η λογοκρισία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ανώνυμε: Για δυστυχία σου ακούω rock (κυρίως hard) σε όλες του τις εκφάνσεις και ηλεκτρικά blues. Κατά τα άλλα έχεις δίκιο, είμαι συντηρητίκλα του κερατά!!!! Χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτόν που το ανέβασε (λέγε με ζαγόρ), του εύχομαι να ζήσει και να ευτυχήσει, γιατί δεν ήμουν εκεί να το του πω από κοντά.
    Αυτός τώρα που γνωρίζει πολλά (λέγε με ανώνυμο), καλά θα κάνει να αρχίσει τις προσφορές, γιατί βλέπω την απλή μέθοδο των τριών να βγαίνει απογευματινό παράρτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Ανώνυμε Εξορθίστα μην ανησυχείς, η τελευταία ανάρτηση δεν σε αφορά καθόλου. Αυτή την οποία αφορά έχει ήδη λάβει το μήνυμα.

    Φίλες ανώνυμη Λόλα και επώνυμη Λόλα, χαίρομαι για την ειλικρινή μεταμέλειά σας κι ευχαριστώ για τις αγνές και όπως πάντα καλοπροαίρετες συμβουλές σας (περί Δράγωνα, Κέλσου και Skotouls). Το επεισόδιο θεωρείται λήξαν (είμαστε όλοι κότες λοιπόν).
    Όσον αφορά τον πρότερό μου βίο - στον οποίο αναφέρεσαι – είναι έντιμος, δε φοβάμαι αποκαλύψεις. Περιμένω πιο συγκεκριμένα στοιχεία (αν υπάρχουν και DVD) για να τοποθετηθώ επισήμως. Τέλος για το Χερ Άρτστ μπορεί να σου μιλήσει η Φράου Ζιμπελίνα.

    Φίλε Δράγωνα ευχαριστώ για τις ευχές, αναμένω νέες ζουμερές αναρτήσεις.

    Φίλοι υπόλοιποι, όπως βλέπετε κάποιος που είναι στριμωγμένος στη γωνία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το βλογ με την προσφιλή του τακτική του αντιπερισπασμού. Αναλάβατε δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -Προς Ζαγκορ
    Το επεισόδιο δεν θεωρείται λήξαν. Ο πόλεμος ΤΩΡΑ αρχίζει! Εχω ράμματα (και ΔΒΔ) για την γούνα σας...

    -Προς Δράγωνα
    Με 5.000 λίρες Σκωτίας είμαστε εντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Κέλσε
    άκουσε την καρδιά σου και προχώρα: Θάνατος στα αφεντικά! Πρόσεχε όμως τι μουσική ακούς...

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί όλοι,
    Τι πράγματα είναι αυτά; Λίγες μέρες έλειψα και επικράτησε ΠΛΗΡΗΣ αναρχία; ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ; ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ...

    Αγαπητέ Ζαγορ,
    Θα πρέπει να σου ξεκαθαρίσω πως ο ρόλος του βλογαδμινιστρατορα δεν είναι "να περιφρουρεί τα ενεργά μέλη" σαν να είναι κανένα μαντρόσκυλο. Δεν είναι ο ρόλος του να "προστατεύει", αλλά να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να μπορούν να εκφράζονται οι απόψεις των μελών ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.
    Ξεκαθαρίζω λοιπόν τη θέση μου: Τα μέλη του παρόντος ΔΕΝ χρειάζονται περιφρούρηση! Ο παρεμβατισμός δεν είναι στόχος του παρόντος βλογ. Εκτός και αν θεωρείται λογοκρισία η ελευθερία των μελών να "κατεβάσουν" μια ανάρτηση ή ένα σχόλιο που οι ίδιοι ανέβασαν...

    Αγαπητή lola,
    Διακρίνω μια εσάνς απειλής στο από 16/12 5:33 μμ σχόλιό σου. Κανένα πρόβλημα δεν έχω με αυτό - απλά μια απορία: σε ποιούς αναφέρεσαι; Παρακαλώ για μια διευκρίνηση όπως ακριβώς έκανε ο σύντροφος Zagor προς τον Εξορθίστα...
    Ααα και κάτι ακόμα: Ο πόλεμος έχει αρχίσε από καιρό!

    Αγαπητέ "ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ",
    Σε ότι αφορά τα αθώα πλάσματα, είτε τόρνο δουλέυουν, είτε κοπτοράπτη, είτε τροχό, θα πρέπει να ξέρεις ότι η λογοκρισία δεν τα προστατεύει - αντίθετα τα εκθέτει! Οταν ένα αθώο πλάσμα λοιπόν προκαλεί και εκτίθεται, τότε ισχύει αυτό που λέει ο απλός λαός: "Τα ήθελε ο κώλος του". Και δεν μένει ατιμώρητο...
    Παρεπιπτόντως: Μήπως θα ήθελες να σου ανοίξω κι εσένα έναν λογαριασμό να γράφεις στο βλογάκι μας; Βλέπω πως αρκετά έχεις πράγματα να πεις... Αν ναι στείλε μου το email σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλτατε Kostouls
    πρέπει να σου πω ότι συμφωνώ κατ΄αρχάς με τα όσα ανέφερε ο Ανώνυμος ( ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ 1:51) ότι είσαι σωστός, γλυκός κλπ.
    Σε ευχαριστώ που έχεις δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να μπορούμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.
    Το ότι κατέβηκε μια ανάρτηση (το έκανε μεγάλο θέμα ο αδίστακτος και φιλοχρήματος ΔΡΑΓΩΝΑΣ) για να προστατευτεί κάποιος αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει λογοκρισία στο Blog.
    Σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει ίχνος απειλής προς το πρόσωπό σου. Αντίθετα αυτός που μιλάει νοσταλγικά για το «τροχουδάκι» και αναπολεί το παρελθόν είναι ο Χερ Αρτστ. Θεωρώ όμως ότι και εσύ -αφού συμφώνησες στο να κατέβει η ανάρτηση - πρέπει να είσαι ακόμη ζεστός απέναντι στη γλυκιά τορναδόρισα.
    Ο μόνος που φαίνεται να το έχει ξεπεράσει είναι ο Δράγωνας αν και πιστεύω ότι ξέρει να κρύβει καλά τα συν-αισθήματά του.
    Οσο για το Ζαγκόρ πιστεύω ότι είναι παραπλανημένος. Σχετικά με τα περί πρότερου έντιμου βίου αυτά θα τα βρεί η υπηρεσία. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ΚΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Σκοτουλς
    ΚΑΤΩ τα χέρια από τα αθώα πλάσματα. Μόνο αυτά μπορούν να δώσουν ένα νόημα στη ζωή μας. ΕΣΕΙΣ τα εκθέσατε και εξακολουθείτε να τα εκθέτετε με τα καμώματά σας. Αιδώς ΑΧΡΕΙΟΙ!

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Ζαγκόρ
    Πόσο έγινες;


    Υ.Γ Χρόνια πολλά!
    Φράου - ΛΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Σκοτούλη, δέχομαι τα επιχειρήματά σου και παίρνω πίσω την κριτική μου. Είσαι και γαμώ τους βλογαδμινιστράτορες τελικά, μα τυφλός ήμουν τόσο καιρό; Πάντως προτείνω να καταργηθεί η επιλογή του κατεβάσματος μιας ανάρτησης ή ενός σχολίου.

    Φίλες ανώνυμη Λόλα, επώνυμη Λόλα και Φράου-Λόλα ευχαριστώ, έγινα το άθροισμα των ηλικιών σας διά έξι συν δεκαπέντε. Ραντεβού αύριο στη μία στο Μακεδονία Παλλάς στο λόμπυ, φέρνετε βαλίτσα με 500.000 ευρώ, παίρνετε DVD με υλικό με πρωταγωνιστές σημαντικά στελέχη του βλογ σε από κοινού στιγμές με αθώες παιδούλες, άλλες απο αυτές που γνωρίζετε.

    Ανώνυμος Ζαγκόρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή