Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς Τύρναβος Θεσσαλίας και Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας ερίζουν για την καταγωγή του πλανητάρχη.
Ο έγκριτος γλωσσολόγος Ευάγγελος Χαρμουτζής εξηγεί: «Είναι γνωστό ότι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας κατά την Τουρκοκρατία ζούσε ένας μανάβης, ο Αντώνιος Μπάρκας, ένας μετριοπαθής, αγαθός και καλοσυνάτος εμπορευάμενος, που οι συντοπίτες του του είχαν αποδώσει το παρατσούκλι «Μπάμιας». Ο Μπάρκας ο Μπάμιας (ου Μπάρκας ου Μπάμιας), όπως αποκαλείτο, διέφυγε νύχτα από το χωριό, καταδιωκόμενος για την αντιστασιακή του δράση, έχοντας στην τσέπη 1.000 τούρκικες λίρες και ένα χοτζέτι με το οποίο του παραχωρείτο ισόβειο δικαίωμα εκμετάλλευσης τοπικού πολυτελούς σαλέ στους Κορυσχάδες, τα οποία κατάφερε να υφαρπάξει από τον Σουλτάνο σε αντάλλαγμα για ένα καφάσι ακτινίδια. Μετανάστευσε στην Αφρική, όπου ξεκίνησε τον καλό του αγώνα από το μηδέν (σχεδόν), δουλεύοντας αρχικά ως χαμηλόμισθος υπάλληλος των Γαλλικών τοπικών αρχών (καθώς είχε πάρει σε άδηλο χρόνο το Σορμπόν και τα γαλλικά του φημίζονταν στο Καρπενήσι) και διαπρέποντας στη συνέχεια στο εμπόριο εξωτικών φρούτων. Το όνομά του στην Αφρική έγινε αρχικά Ουμπάρκα Ουμπάμια, για να καταλήξει στο Μπάρακ Ομπάμα, όνομα που έφτασε ως τις μέρες μας. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για τον προ-προ-προ- πάππου του Μπάρακ Ομπάμα, σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ.»
Σε ερώτηση προς τον γλωσσολόγο, κατά πόσο θεωρεί σοβαρές τις φήμες για καταγωγή του Προέδρου από τον Τύρναβο απάντησε κατηγορηματικά:«Πράγματι, υπήρξε και στον Τύρναβο ένας Μπάρκας. Όμως δεν υπάρχει καμιά καταγραφή που να αναφέρει ότι αποκαλείτο Μπάμιας. Υφίσταται όμως και σημαντικότερος λόγος που αποκλείει το ενδεχόμενο καταγωγής του Προέδρου από τον Τύρναβο. Ακόμα κι αν υπήρξε στον Τύρναβο κάποτε τέτοιο πρόσωπο με αυτό το προσωνύμιο, δεν θα τον αποκαλούσαν «Ου Μπάρκας Ου Μπάμιας», αλλά «Η Μπάρκς η Μπάμς» ή «Η Μπάρκς η Μπάμις», καθώς στον Τύρναβο δεν υπάρχει ως γνωστόν αρσενικό άρθρο και τα φωνήεντα στο τέλος των λέξεων συνήθως συναιρούνται. Δηλαδή ο Γιάννης ο Τσίκος αποκαλείται «Η Γιάνς η Τσιξ» ή «η Γιανς η Τσίκους». Θεωρώ πιθανότερο, αν ποτέ υπήρξε στον Τύρναβο πρόσωπο με το παρατσούκλι Μπάρκας ο Μπάμιας, δηλαδή «Μπάρκς η Μπαμις», να πρόκειται ενδεχομένως για μακρινό πρόγονο του διάσημου σήμερα κινουμένου σχεδίου «Μπαγκς Μπάνι».

13 σχόλια:

  1. Δηλαδή το έχεις βάλει σκοπό να πεθάνουμε, έτσι; Ειλικρινά μου έφτιαξες τη μέρα αγαπητέ Δράγωνα! Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως τα επιχειρήματα του μέγα γλωσσολόγου Χαρμουτζή είναι ατράνταχτα! Για να δω τώρα τι έχουν να πουν οι Κασσάνδρες των άλλων βλογ (ελληνικότατη λέξη προερχόμενη από το βλογημένος σύμφωνα με τον έτερο μέγα γλωσσολόγο Μπάμπη Νιώτη - όρα Φρικηπαίδεια-).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια για την καταγωγή του Μπαράκ Ομπάμα!!!

    Δεδομένου ότι διάφορα ευφάνταστα σενάρια σχετικά με το θέμα κυκλοφορούν σε κάποια αμφίβολης εγκυρότητας βλογ, σας αποκαλύπτουμε εδώ την πραγματική εκδοχή για την καταγωγή του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την διεθνούς αναγνώρισης ιστορικό Αδωνία Μανωλιάδα (διδάκτωρ του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών Carriera, παράρτημα Άρτας):

    Ο παππούς του Μπαράκ γεννήθηκε το 1902 στη Μελίκη Ημαθίας κι έφερε το όνομα Ιορδάνης Κίσσας. Ο Ιορδάνης φάνηκε γρήγορα πως δεν είχε ιδιαίτερη έφεση στην αγροτική κι έτσι κατέληξε να δουλεύει ως μπάρμαν στο πρώτο μπαρ που άνοιξε στην περιοχή της Ημαθίας και συγκεκριμένα στη γειτονική Βεργίνα.
    (Παρεμπιπτόντως (βλέπε Κέλσο), το μπαρ που του δώσανε το όνομα κράχτη «Το Μπαράκι» ήταν ιδιοκτησίας του Παππά-Πάρι, ο οποίος το είχε αποκτήσει στα πλαίσια μιας ανταλλαγής - παραχωρώντας ένα βαλτοχώραφο που είχε στην κυριότητά του με βάση τη μαρτυρία για χρησικτησία από το μικρό βουλγαράκη της ενορίας του που έπαιζε τουπελέκη.)
    Γρήγορα ο Ιορδάνης έγινε μούρη στη Βεργίνα και οι Βεργινιώτες άρχισαν να αναφέρονται σ΄αυτόν ως «Του Μπαράκι ο Μπάρμαν», κάτι που ηχούσε με βάση τη τοπική διάλεκτο σα «Τμπαράκ Ομπάρμα». Του ιδίου του άρεσε το προσωνύμιο αυτό γιατί είχε πέραση στις κοπέλες κι άρχισε να το χρησιμοποιεί κι ο ίδιος όταν συστηνόταν.
    Οι καλές εποχές όμως τελείωσαν όταν το Μπαράκι άρχισε να παίρνει τη κάτω βόλτα, μια η ποτοαπαγόρευση, μια η Μεγάλη Ύφεση κι ο Παππά-Πάρις αναγκάστηκε να το κλείσει, κι έτσι ο Ιορδάνης μας μετανάστευσε στην Αμερική.
    Εκεί λοιπόν, φτάνοντας στο Στέητεν Άιλαντ, όπως μαρτυρεί και το ημερολόγιο του ελληνικής καταγωγής υπαλλήλου της INS Bill Bilirakis, κατά την καταγραφή και την έκδοση άδειας παραμονής διεξήχθη ο εξής διάλογος μεταξύ των δύο:
    «Ποιο είναι το όνομά σου Πατριωτάκι;» «Κίσσας, Ιορδάνης Κίσσας» «Σαν Jordan KissAs δε βλέπω να προκόβεις σ’ αυτή τη χώρα, πως αλλιώς σε φωνάζουνε;» …χωρίς πολλή σκέψη… «Τμπαράκ Ομπάρμα» «Πώς είπες, Μπαράκ Ομπάμα; Περίεργο παρατσούκλι, αλλά μια χαρά ακούγεται, εύηχο και στρωτό, σε καταχωρώ λοιπόν ως “Barak Obama”, όχι ότι θα γίνεις και Πρόεδρος με τέτοιο όνομα, αλλά τουλάχιστον δε θα σε παίρνουν στο ψιλό. Welcome to the US of America Mr. Barak Obama».
    Τα υπόλοιπα τα ξέρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
    Χαιρετίζω τον Zagor και τον καλωσορίζω στην παρέα. Θα συμφωνήσω με το τελευταίο του σχόλιο (1:48 πμ) όπως θα συμφωνήσω και με το ότι ο Ομπάμα έλκει την καταγωγή του από τη Μελίκη Ημαθίας και την γνωστή οικογένεια των Κισσαίων. Ζητώ συγγνώμη από τον Dragon αλλά τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά την διδάκτορα Αδωνία Μανωλιάδου που την θεωρώ κορυφαία επιστήμονα
    στον τομέα της γενεαλογίας και όχι μόνο. Μας είχε συστήσει η φράου Ζιμπελίνα το Φεβρουάριο του 1995 στη Θεσσαλονίκη (όταν είχε ρίξει τα πολλά χιόνια). Ηταν συμφοιτήτριες στο Α έτος στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Μετά η Μανωλία τα παράτησε και γύρισε στην Αρτα (απ όπου και κατάγεται) γιατί ερωτεύτηκε παράφορα όπως μου είχε πεί έναν μαέστρο.
    Ζητώ από τον Dragon να ερευνά περισσότερο και να μην πιστεύει ο,τι γράφουν οι φυλλάδες για να μην πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.
    Οσο για τον "έγκριτο" γλωσσολόγο Ευάγγελο Χαρμουτζή, αν δεν απατώμαι, είναι αυτός που τον είχε διώξει ο Μπαμπινιώτης από την ομάδα του γιατί έπαιζε ζάρια την ώρα των συσκέψεων για το Μεγάλο Λεξικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή για να καταλάβω τώρα... Σε ξεφορτωθήκαμε από τον Παθ και μας κατσικώθηκες και εδώ; Έλεος καλό μου.
    Όταν λέω εγώ πως θες γερό ξέχεσμα από την κυρά Δέσποινα μου λένε να μην γίνομαι στρίντζο. Απαπα.
    Άντε παίξε με τα κουβαδάκια σου καλό μου. Έχεις αφήσει και εκρεμμότητες που δε βλέπω να τις καλύπτεις.

    Χαμέεεεεεενε έεεεεεεεε χαμέεεεεεενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τρελοκαμπέρω, είδα φως και μπήκα.
    της κυρά Δέσποινας όμως το μαγαζί έχει παραμεληθεί αγρίως.
    Μήπως, θεότρελλη, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για αυτό?
    Ο καιρός γαρ εγγύς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δράγων says: πόση διαστροφή αλήθεια χρειάζεται προκειμένου να αποδώσουμε ημαθειώτικη καταγωγή σε έναν ανυποψίαστο πρόεδρο! Ψέματα, διαστρεβλώσεις, υποθέσεις, κακού γούστου γλωσσικά τεχνάσματα, όλα επιστρατεύτηκαν σήμερα από τον Zagor (επικουρούμενου από την lola), προκειμένου να μας πείσει ότι o πρόεδρος είναι λίγο - πολύ απόγονος του Μπατατούδη!! Αιδώς, Αχρείοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ZAGOR:

    ZAGOR αυτά που γράφεις δεν είναι απλά σχόλια στο άρθρο του πενεπιστήμονα Δράγωνα. Είναι καινούργια στοιχεία και μάλιστα σημαντικά. Αυτά που γράφεις είναι θέση-αντίλογος προς τα λεγόμενά του.

    Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να κάνεις μια ξεχωριστή ανάρτηση για τις πληροφορίες που έχεις σχετικά με την καταγωγή του ομπαμάκου. Εκτος και αν δεν είσαι και τόσο σίγουρος γι αυτά που γράφεις και δεν έχεις εμπιστοσύνη στις πηγές σου...

    ΥΓ. Προσωπικά πιστεύω πως έχεις τα δίκια με το μέρος σου. Κάν'τα ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεωρώ οτι ο Zagor αναζητά νέα στοιχεία (έγγραφα,μαρτυρίες κλπ.) που θα αποδεικνύουν και θα τεκμηριώνουν τα γραφόμενά του. Από τα λίγα που έχει δημοσιοποιήσει φαίνεται σοβαρός και ψαγμένος. Εκτός αν παίζει κάτι με την Αδωνία Μανωλιάδου... Θα περιμενουμε για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή