Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ

Γοργιανάδες Ευρυτανίας, 27 του Τρυγητή 1829. Ο Μπάρκας ο Μπάμιας τακτοποιούσε σε σειρές τις μελιτζάνες του, στο κατάστημα ειδών βιολογικής γεωργίας που διατηρούσε (πιστοποιημένο από την EUROCERT), ξύνοντας με πρωτοφανή μανία τον κώλο του. Ξαφνικά ένας χτύπος ακούστηκε, η πόρτα άνοιξε διάπλατα και ένας κακομούτρουλος Δικαστικός Επιμελητής χύθηκε σαν υγρασία μέσα στο μικρό μανάβικο.
- Ου Μπάρκας ου Μπάμιας?
- Ου ίδιους.
- Σι έχει βγάνει μια διαταγή πληρουμής ου Σολτάνους, για ένα καφάς ακτινίδια που τό στειλες και ήντουσαν χαλασμένα.
- Του μπούστη!, ψέλισε ο καλοσυνάτος οπωροπώλης.
Ήταν η τελευταία φορά που είδαν τον Μπάρκα τον Μπάμια στην περιοχή. Ούτε η Αστυνομία, ούτε η Βαγγελική Νικολούδη (γιαγιάς, ναι σωστά διαβάσατε, της Αγγελικής Νικολούλη), ούτε οι έρευνες του Σουλτάνου και ανδρών της ΕΜΑΚ στάθηκαν ικανές να τον εντοπίσουν. Μια πληροφορία ότι εθεάθη τον Οκτώβρη του 1830 σε ίντερνετ καφέ στην Μακρακώμη αποδείχθηκε απλή συνωνυμία με Τυρναβιώτη ή Γιαννιώτη ιχθυέμπορα (γεγονός που διασταυρώθηκε από έρευνα στα αρχεία του καταστήματος, όπου εξακριβώθηκε ότι το συγκεκριμένο άτομο έμπαινε επανειλλημένα στο redtube με username: ibarkasipsaras@limniioanninon.com). Φήμες λένε ότι μετεγκαταστάθηκε στην Αφρική, όπου αφιερώθηκε στο εμπόριο εξωτικών καρπών και φρούτων.

(απόσπασμα από το βιβλίο του Γερμανού περιηγητού Olaf Axiopistine (= αξιόπιστος είναι) με τίτλο « Χέζοντας και ατενίζοντας στις Ευρυτανικές ρεματιές - Κλανιές και Θύμησες»)

2 σχόλια:

  1. Οι περιηγητές και δη οι Γερμανοί θεωρούνταν πάντα αξιόπιστοι αν και μερικοί από αυτούς εξελληνίστηκαν και επηρεαστηκαν από ελληνικούς μύθους και δοξασίες. Πάντα η Ευρυτανία υπήρξε κέντρο ζύμωσης και ανταλλαγής απόψεων που επηρέασαν τα παγκόσμια ρεύματα σκέψης. Πρωτοπόρος και καθοδηγητής των Ευρυτάνων υπήρξε και ο Μπάρκας ο Μπάμιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, αγαπητέ φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή