Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ Δ.Υ.ΝΑ.

Οδεύοντας και πάλι προς τα γυμναστήρια, μετά από το post-φωτιά του skotouls, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια επιστημονική ανακάλυψη που κάναμε με τον συναγωνιστή γιατρό, εκείνα τα ατελείωτα δευτερόλεπτα που κάναμε έρπειν στο διάδρομο του γυμναστηρίου, μια ανακάλυψη που οι αναγνώστες του Ρέλλου θα έχουν την τύχη να διαβάσουν ΠΡΩΤΟΙ, αρκετές βδομάδες πριν τη δημοσίευσή της στο Science και την προβολή του σχετικού ντοκυμαντέρ από το Animal Planet.
Συνειδητοποιήσαμε αίφνης, ότι σε κάθε γυμναστήριο κατοικοεδρεύει ένα ζευγάρι σπονδυλωτών, γνώριμο στον απλό κόσμο, αλλά μη επιστημονικά καταχωρημένο. Πρόκειται για δύο θηλαστικά, πάντοτε αρσενικά, μικρά στο μέγεθος, στο όριο του νανισμού, φίλοι μεταξύ τους, που όμως διαθέτουν τεράστιες και εντυπωσιακές μυικές ομάδες, δυσανάλογες με το μέγεθός τους. Προσεκτική παρατήρηση, επίμονη εργαστηριακή μελέτη αλλά και ενδελεχής έρευνα πεδίου, τεκμηρίωσε ότι σε ΚΑΘΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, απαντάται το Σύνδρομο των Διδύμων Υπερμεγέθων Νάνων (Δ.Υ.ΝΑ.). Για να γίνει κατανοητό και στον πιο απλοϊκό blogger, πρόκειται για δύο παραπλησίου ύψους (χα!) νάνους, ντυμένους με την τελευταία λέξη της αθλομόδας, με μπράτσα Ποπάυ (συχνά καλυμμένα με συνταρακτικά τατουάζ, βλ. ΙΖΗ ΡΑΙΝΤΕΡ, ΑΓΑΠΟ ΤΕΙΝ ΜΑΝΟΥΛΑ,κλπ), κουρεμένους γουλί ή ημιγουλί (ή αναγουλί), ενδελεχείς γνώστες κάθε πιθανής και απίθανης τεχνικής άρσης βαρών, δεινούς διαδρομοδρομείς, συνήθως χαμηλής νοημοσύνης και κατά κανόνα αγέλαστους. Τα θηλαστικά αυτά αναπτύσσουν μια αξιοθαύμαστη τεχνική αύξησης της μυικής τους μάζας, όπου το ένα σταθερά και αγόγγυστα επικουρεί, νουθετεί και συμβουλεύει το άλλο, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταση της άσκησης και το βέλτιστο αποτέλεσμα μέσα σε ένα αφιλόξενο και εχθρικό περιβάλλον (είδες, άμα βλέπεις ΣΚΑΙ, πώς βελτιώνεται η γραφή, φοβερό, ε?).
Αν τα συναντήσετε (γιατί θα τα συναντήσετε), να γνωρίζετε ότι τα θηλαστικά αυτά, παρά την ομολογουμένως τρομακτική τους όψη, είναι μάλλον ακίνδυνα, αλλά αρκετά επιφυλακτικά, σπάνια αναζητώντας την παρέα άλλων ζώων.
Τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου (και επί του γυμναστηρίου..)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου