Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Σαρδανάπαλοι και kulampara

Στο τηλέφωνο ήταν κατηγορηματική: «Σε αυτή την συνάντηση δεν θα πας!».
Μάταια είχα προσπαθήσω να της εξηγήσω ότι η συνάντηση της Δευτέρας ήταν για μένα κάτι παραπάνω από μια κοινωνική συνάθροιση.
Η αγαπητή μου οικονόμος επέμενε ότι αυτές οι επαφές μόνο σε καλό δεν θα μου έβγαιναν τόσο από πλευράς υγείας («ανθυγιεινή διατροφή» είπε) όσο και από οικονομική άποψη («το ρεστοράν που έχετε επιλέξει είναι από τα πιο ακριβά της πρωτεύουσας»). Προσπάθησε με κάθε τρόπο να με αποτρέψει.
Η μεγαλύτερη ένσταση βέβαια της φράου Ζιμπελίνε αφορούσε το «ποιόν των ανθρώπων» με τους οποίους θα συνέτρωγα. Προέρχονταν όλοι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσά τους ένας δημοφιλής ηθοποιός («αυτός είναι kulampara*» μου είπε), ένας βραβευμένος στο εξωτερικό συγγραφέας (τον χαρακτήρισε «ατάλαντο και φαντασιόπληκτο») και ένας σκηνοθέτης της τηλεόρασης, γνωστός για τον έκλυτο βίο του («σαρδανάπαλο» τον αποκάλεσε).
Ήταν πεπεισμένη ότι οι «συναναστροφές αυτές δεν ταίριαζαν με το κοινωνικό μου στάτους» ενώ πίστευε ότι «όλοι αυτοί διακρίνονται για την ελευθερία των ηθών τους και τον έκλυτο βίο τους». Ομολογώ ότι οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις της με προβλημάτισαν. Επηρεάστηκα και προχώρησα σε δεύτερες σκέψεις. Γνώριζα ότι η φράου στο βάθος νοιαζόταν πραγματικά για μένα…

-Το πρωί εκείνης της Τρίτης ξύπνησα από τον θόρυβο της τηλεόρασης (είχα αποκοιμηθεί αφήνοντάς την ως συνήθως ανοιχτή). Το ένα έκτακτο δελτίο διαδεχόταν το άλλο με ζωντανές συνδέσεις από τον τόπο του «εγκλήματος». Η αστυνομία είχε αποκλείσει όλο το τετράγωνο στο Κολωνάκι. Στο διαμέρισμα του 30ου ορόφου της Μιαούλη 1018 είχαν βρεθεί αναίσθητοι και γυμνοί ο συγγραφέας Κ. Ο. που είχε πάρει βραβείο για το μυθιστόρημα του «Φαύνοι και Σάτυροι» και ο ηθοποιός Γ. Κ. που έγινε γνωστός από το σήριαλ «O εραστής του Πάνα». Τον τρίτο της παρέας, τον σκηνοθέτη Θ. Χ., της τηλεοπτικής σειράς «Οι μαστοί του Τειρεσία», τον κατέβασαν με το ζόρι από τα κάγκελα της βεράντας όπου είχε κρεμαστεί απαγγέλοντας ποιήματα του Γκιγιώμ Απολιναίρ. Οι εμπειρογνώμονες της ΕΛΑΣ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι τρεις («σατανικά άτομα» τους χαρακτήρισαν) είχαν κάνει χρήση σερνικοβότανου** ακούγοντας ταυτόχρονα βυζαντινούς ύμνους...


*τουρκ.kulampara] ο) ουσ. ο συνουσιαζόμενος με άντρα έχοντας ρόλο ενεργητικό, αρσενοκοίτης.
**Αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό το Σερνικοβότανο ή Μανδραγόρας ανήκει στην οικογένεια σολανίδες. Η ρίζα του είναι σαρκώδης, μακριά και μοιάζει με ανθρώπινο σώμα με 2 πόδια. Ένας μύθος αναφέρει ότι ο μανδραγόρας προέρχεται από το σπέρμα σατανικών ανθρώπων. Σε έναν άλλο μύθο αναφέρεται ότι αν πιεις το αφέψημα της ρίζας του θα κάνεις αρσενικά παιδιά, εξ ου και η ονομασία του σερνικοβότανο.

4 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ, ω Ζιμπελίνε -
    Εν αφθονία μου παρέχεις -
    Γέλιο, χαρά και ευθυμίνε -
    Σ' ευχαριστώ, ω Ζιμπελίνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερωτικό θρύλερ μου μυρίζεται...

    Ερωτήματα πολλά:

    Γιατί βρέθηκαν γυμνοί;
    Ποιός απ' τους τρεις είναι ο kulampara; Μήπως και οι τρεις;
    Ποιός είχε κανονίσει τη συνάντηση;
    Που βρήκαν το σερνικοβότανο;
    Ποιός είναι πίσω απ' όλα αυτά;

    Μήπως η συνάντηση της Δευτέρας ήταν "ακρως ενοχλητική" για κάποιους; (Ποιός ο ρόλος της Ζιμπελίνε και τι οργανώνει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν μπορώ, παρά να απαντήσω με ανάρτηση, λόλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς skotouls
    θα απαντήσω εν ευθέτω χρόνο στα ερωτήματά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή