Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ- ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ (Ή Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΥ ΛΑΘΟΥΣ)

Του Ανταποκριτού μας Γιάννη ΚαΤσικοΓιάννη

Τύρναβος 1764. Τουρκοκρατία. Ο Ήλιος χάιδευε στοργικά τον πολύπαθο Θεσσαλικό κάμπο. Ένα όμορφο, μελαχρινό, δεκαπεντάχρονο αγόρι, ο Πασχάλης (η Πασχαλς κατά την ντοπιολαλιά) σαλαγούσε όπως κάθε μέρα τα πρόβατα της οικογενείας του.

Ξάφνου κάτι σαν ηλεκτροσόκ τον χτύπησε. Βαγκιέστησα (βαρέθηκα) πια αναφώνησε!
Σιχάθηκα τον δυνάστη πατέρα μου, που το μόνο που ξέρει είναι να μου μιλάει για κάποιους «προγόνς»! Ποιοι στου μπούτσου είναι οι Λεουνίδες (Λεωνίδες) και οι Σκράτηδες (Σωκράτηδες); Εγώ είμαι πλασμένος για μεγάλα πράγματα! Κάθε βράδυ που παίζω τη φλογέρα μου και τραγουδάω με το συγκροτηματάκι μου, τους Pashalians, στις τοπικές στάνες, χαλάω κόσμο! Είμαι, όπως λένε και οι μορφωμένοι Σουλντ Ουτ (sold out). Εδώ με κάλεσε κοτζάμ Αλή Πασάς να ψυχαγωγήσω το χαρέμι του! Θα καβαλήσω την κουρσάρα μου, τον Θρυλικό γάιδαρο Φιόρδη Εσκόρδη (Ford Escort) και σε λίγες μέρες θα είμαι Γιάννενα. Να πα να γαμηθεί ο γέρος, η στάνη κι οι επαναστάσεις του! Είμαι έτοιμος για διεθνή καριέρα!

Κι έτσι ο Πασχάλης φορτώνει τα συμπράγκαλά του και τα καπλάνια τους φίλους του στον Φιόρδη Εσκόρδη και πηγαίνει να κάνει την τύχη του δίπλα στον Αλή Πασά!

Ο Αλή Πασάς, ένας γλυκομίλητος, μελίρρυτος και καλόβολος τύραννος, υποδέχτηκε τον Πασχάλη με ανοιχτές αγκάλες!
- Καλωσόρισες, ορέ Γκιαούρη! Χαίρομαι που εσύ είσαι αυτός που θα με διασκεδάζει! Για γύρνα να σε δω! Τι ωραίο κωλαράκι που έχεις Γιουσουφάκι μου! Θα περάσουμε καλά εμείς οι δυο! Θα’ ρθείς το βράδυ απ’ τον οντά μου, θα κάνεις τον μπιντέ σου, θα σε γαμήσω, ίσως φάμε και κάτι...

Ο Πασχάλης που ούτε καν μπορούσε να διανοηθεί μια τόσο θερμή υποδοχή εκ μέρους ενός τέτοιου σπουδαίου ανθρώπου, αποφάσισε να μη δυσαρεστήσει ποτέ τον προστάτη του! Έπεσε για ύπνο ονειρευόμενος γρόσια, δόξα, κουρσάρες, πρωτοσέλιδα... Με τέτοιους ανθρώπους να τον στηρίζουν η επιτυχία του ήταν εξασφαλισμένη!

Όπως πάντα όμως, τα όνειρα διαρκούν λίγο! Την επόμενη μέρα χτύπησε η καταστροφή! Για κακή τύχη του Πασχάλη, ο Αλή Πασάς είχε στο χαρέμι του μια σκουρόχρωμη, εκπάγλου καλλονής, μωαμεθανή οδαλίσκη, καταγόμενη απ’ τα βάθη της Αφρικής. Ο Πασχάλης την είδε να χορεύει το χορό της κοιλιάς και μαγεύτηκε. Πρωτόγνωρα συναισθήματα τον κυρίευσαν! Έπρεπε οπωσδήποτε να την κατακτήσει! Και αφού δεν ήταν καλός στα λόγια, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το απόλυτα μαγικό φίλτρο! Τη φλογέρα του!

Η σκουρόχρωμη οδαλίσκη είχε βαρεθεί να της την πέφτει ο κάθε μπουρτζόβλαχος, παγουράς βοσκός. Άκουσε τη μελωδία της φλογέρας του Πασχάλη και ξερόχυσε.
-Το θέλω αυτό το μελαχρινό, τρελό αγόρι! Το θέλω δικό μου, μόνο δικό μου!

Όπως είναι φυσικό, σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα νά’ χει ο πεθερός! Το βράδυ έγιναν ζευγάρι! Έλα όμως που το άγρυπνο μάτι του κακού βεζίρη Πήλιου Γούση -ορντινάντσας του Αλή Πασά- παραμόνευε! Ο Πήλιος κάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και ενημέρωσε αυθωρεί και παραχρήμα τον Αλή Πασά!

Η οργή που κατέλαβε το μειλίχιο κατά τα άλλα Αλή Πασά υπήρξε ανείπωτη! Αποφάσισε να πνίξει το παράνομο ζευγάρι στη λίμνη των Ιωαννίνων! Έστειλε τον πιστό του Πήλιο, με δύο χειροδύναμα παλικάρια του, να εκτελέσουν τη βρώμικη αυτή δουλειά. Η εντολή του Αλή Πασά ήταν σαφής: Αργά και βασανιστικά! Και έτσι, τι πιο λογικό, ο Πήλιος αποφάσισε απλά να τους πετάξει στην παγωμένη λίμνη, όπου και αναμφίβολα θα ψόφαγαν από το κρύο!

Για καλή τύχη, όμως, του παράνομου ζεύγους γύρω στα μεσάνυχτα τους βρήκε σχεδόν ξεψυχισμένους, να χαροπαλεύουν, ο καλός ψαράς Μπάρκας Μπάμιας. Αφού τους φρόντισε κρυφά για πολλές ημέρες, το παράνομο ζεύγος ευτυχώς ανένηψε. Αποφάσισαν να διηγηθούν στο σωτήρα τους τη λυπητερή τους ιστορία και να ζητήσουν τη συμβουλή του.
Μη φοβάστε, εγώ είμαι εδώ, τους καθησύχασε ο Μπάρκας ο Μπάμιας! Θα κάνω ό,τι χρειαστεί! Εν ανάγκη θα πουλήσω και το κορμί μου στη Συγγρού, ορκίστηκε ο Μπάρκας!

Ο καιρός πέρασε και η κοιλιά της μελαχρινής οδαλίσκης άρχισε να φουσκώνει! Το παράνομο ζεύγος θα αποκτούσε παιδί. Η φτωχική ψαράδικη καλύβα του Μπάρμπα- Μπάρκα δε θα τους χωρούσε πια. Έπρεπε να βρουν τρόπο να διαφύγουν!

Μη σκιάζεστε, θα σας στείλω εγώ σε ένα συγγενή μου στην Αμερική, τους είπε ο Μπαρμπα- Μπάρκας.
-Τι λες ρε γαμημένε κωλόγερε, που θα τρέχω εγώ στου Διαόλου τη μάνα για ένα μούλικο, απάντησε ο Πασχάλης που είχε πια βαρεθεί. Εγώ έχω όνειρα ρε! Και που ξέρω, ρε κωλόγερα, αν το παιδί είναι δικό μου; Αυτή η καριόλα έχει πηδηχτεί με ό,τι αναπνέει! Ρε δε πα να γαμηθείτε! Άσε που σε έχω δει, ρε βρωμοπαγουροψαρά, πώς την κοιτάς, όταν κάνει μπάνιο! Σίγουρα είναι δικό σου το παιδί! Εγώ και αν τη γάμησα ήταν ένα στιγμιαίο λάθος! Φεύγω!

Τι να κάνει και ο Μπάρκας ο Μπάμπιας; Δε μπορούσε να αφήσει απροστάτευτη τη μελαχρινή οδαλίσκη. Αποφάσισε να πάει μαζί της στην Αμερική, όπου και τελικά γεννήθηκε ένα υγιέστατο ηλιοκαμένο αγοράκι, που ο Μπάρκας ο Μπάμιας αποφάσισε να αναγνωρίσει ως δικό του παιδί, ονομάζοντάς το Μπάρκα Μπάμια Τζούνιορ…

Ο Μπάρκας ο Μπάμιας Τζούνιορ, που το όνομά του με τον καιρό μετετράπη σε Μπάρακ Ομπάμα, είναι ο προπάππους του σημερινού πλανητάρχη!

10 σχόλια:

  1. Πρόκειται για έναν υπέροχο αστικό μύθο, γραμμένο με τον θαυμαστό τρόπο αφήγησης που μόνο ο Χανς Κρίστιαν Αντερσον και ο Κέλσος ξέρουν να χρησιμοποιούν τόσο γλαφυρά. Αλλά οι επιστημονικές αποδείξεις είναι πάντα αποδείξεις και ένα παραμύθι, όσο ωραίο και νάναι, παραμένει πάντα ένα παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακουστε Κύριοι

    Ο Ομπάμα ειναι Αλβανος.Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στα περιθώρια του Διεθνούς Συνεδριου που οργάνωσε εχθές στη Αθήνα η Ελληνοαλβανικη Φιλοζωική Εταιρεία με θέμα : Οι εξωγήινοι και η ανάνιξή τους στην χάραξη της Αλβανικής Εξωτερικής Πολιτικής υπο το πρίσμα της θεψρίας του παιγνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o elan δίνει νέα διάσταση στο ζήτημα. Ευρωπαϊκή!! Δώσε ανάλυση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακουστε , με προκαλείτε - αλλα κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.Ας σταματήσουμε αυτή την ελληνοκεντρική θεώρηση των πάντων.Θα ήθελα πρώτα να πάρουμε τηυν γνώμη κάποιου γιατρού σχετικα με την καταγωγή του Ομπάμα. Τις προάλλες βρέθηκαν πρόγονοι του στην Αλβανία και προσωπικα βλέπω καθημερινά αφίσες Αλβανων τραγουδιστών που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα , μεταξυ των οποιων και καποιος Certjia που είναι ίδιος ο Ομπάμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο λεφλεφ έχει δίκιο. Να ρωτήσουμε κάποιον αντικειμενικό και επιστήμονα. Τον γιατρό ας πούμε. Dirladada, δικό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασ δουμε λοιπον τα πραγματα επιστημονικα. Παροτι η σχεση μου με την ιατρικη ελεγχεται-δεν ξερω πως σας περασε απο το μυαλο πως ειμαι ιατρος, εχω μερικα πραγματα να προσθεσω:
    1. Κυβερνητες ειναι ως γνωστον Πελοπονησσιοι ή ισως Κρητικοι αρα οι θεωριες περι των κεντρικοτέρων περιοχων της χερσονησου του Αιμου ως τοπο καταγωγης αποκλειονται
    2. Αλβανος μπασκετμπολιστας- καλο για ανεκδοτο
    3. Σταρχιδια μας η καταγωγη του - αν εχετε στοιχεια στον εισαγγελέα
    4. Συντομα θα αναρτησω νεο μιτο στο ιστολογιο μας με σπουδαια θεματα- να σταματησει επιτελους η παραπλανηση, η ενασχοληση με την πατριδα του καπιταλισμου, τον καταστροφεα του κοσμου και τους ηγετες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις διέρρευσε ότι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδιο , η Δικηγόρος Σταματια Σωτηροπούλου επικαλούμενη συνομιλία που είχε την εποχή των αμαρτωλών συναλλαγών με τον Νομαρχη Θεσσαλονικης Παναγιώτη Ψωμιάδη , υποστήριξε ότι ο τελευταίος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι κατα την διάρκεια των σπουδων του στην Αμερική είχε συνάψει ερωτική σχέση με την μητέρα του Ομπάμα και ότι ο Ομπαμας ήταν ο καρπός αυτού του έρωτα....Λεφ λεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περιμένω εναγωνίως την άποψη και το νέο μίτο του αντιεξουσιαστή dirladada. Συμφωνώ απολύτως μαζί του οτι πρέπει να σταματησει η παραπλανηση, η ενασχοληση με την πατριδα του καπιταλισμου, τον καταστροφεα του κοσμου και τους ηγετες του αλλά
    λησμονεί όμως ένα πράγμα: Οι Μπουσομπάμηδες είναι φίλοι μας και όπως είχε πεί ο Εθνάρχης "ανήκομεν εις την Δύσιν". Ας μην τα ξεχνάμε αυτά αγαπητέ dirladada.
    Υ.Γ. Βάζε και κανένα τόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έλεος βρε δρακουλίνοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!

    show mercy!!!!!! εδώ κρύβεσαι τόσο καιρό??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εδώ κρύβομαι ζων μου! η ανάρτηση απλώς είναι του φίλου και συναγωνιστή Κέλσου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή